» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az olasz határ mentén fekvő természeti terület kizökkenti a mindennapok gondjaiból a hegyi sportok szerelmeseit - túrázás, hegymászás, sziklamászás és mountain bike túrák várják az ide érkezőket.


Ha egy kicsit lassítani szeretnénk életünkön, akkor a karintiai Lesachtal-ban beteljesülhet ez a vágyunk.

A régiót számos kitüntetéssel illették már, mint például: "Európa legtermészetesebb és legkörnyezetbarátabb völgye" vagy "Az év tájegysége". Az ide érkező vendégek 300 kilométernyi kijelölt kiránduló útvonalon barangolhatnak a Karintiai-Alpok, Lienzi Dolomitok és a Gailtali-Alpok vonulatai között, akár 2700 méteres tengerszint feletti magasságban.

Wolayersee im Lesachtal, Kärnten

Wolayersee Lesachtalban (c) Österreich Werbung/Michael Stabentheiner

A völgy települései: Maria Lungau, St. Lorenzen, Liesing, Birnbaum

A kiránduló úgy érezheti magát, hogy mindjárt megérinti az égboltot is, ha 7-10 nap alatt felfedezi a karintiai magaslati túraútvonalat. Az álomútvonalról elbűvölő kilátás nyílik az érintetlen hegyvidékre. Az út egyes szakaszai között hamisítatlan hütték csalogatják a kirándulót egy kis pihenőre. Az útvonal mentén információs táblákról tájékozódhatunk a régió állat- és növényvilágának jellegzetességeiről és a paraszti élet körülményeiről.

A völgy északi részén található a gailtali magaslati túraútvonal. A túra során megcsodálhatjuk Kötschach- Mauthen-nél a gyönyörű orchidea- és liliomréteket. Ez az úgynevezett Mussenstock, amit "virághegynek" is emlegetnek, mivel ez számos növényfajtának természetes élőhelye, többek között botanikus ritkaságok is megtalálhatók itt, mint például a tölcsérliliom vagy a fehérliliom.

A túrázás mellett a kerékpározás kedvelői sem fognak itt csalódni. Akár kezdő valaki, akár már profi mountain bike-os, itt mindenki megtalálja a számítását, hiszen számos útvonal közül lehet választani, lehet az murvázott út, vagy erdei út.

Különleges kalanderdő Liesingben

Az új Lesachtal kaland- és erdei élménypark megkapta a nemzetközi erdővédő díjat. A csodás természeti környezetben kialakított különleges park interaktív erdei ösvénnyel és geoponttal, a "Millnatzenklamm" via ferrata útvonallal és a "Venezianergatter" alpesi fűrészüzemmel, valamint idilli pihenőhelyekkel és a Karni-Alpokra nyíló fantasztikus panorámával kínál vidám kikapcsolódást a család minden tagjának.

Autentikus kulináris élmények

Lesachtal három kultúra találkozásánál fekszik, hiszen Olaszország és Szlovénia is nagyon közel van, és ez természetesen a régió gasztronómiájára is hatást gyakorol.

Aki valami nagyon tipikus helyi ételt szeretne megkóstolni, az mindenképpen rendeljen egy "Morende"-t. Ez a paraszti uzsonna hideg és meleg fogásokból áll, amit egyszerre egy nagy fatálon szolgálnak fel. Nem hiányozhat a tálról például a "Schlipfkrapfen", ami egyfajta töltött tészta, a különféle vajkrémek, a sajt és a szalonna sem. Ezekhez nélkülözhetetlen a finom és friss lesachtali kenyér, amit egy speciális fakemencében sütnek.

Hogy a paraszti élethez még közelebb kerülhessünk, vagy a háziasszonyokkal receptet cserélhessünk, részt kell vennünk egy lesachtali Tanyafesztiválon. Ilyenkor a vendégek betekintést nyerhetnek a parasztgazdaság életébe, megkóstolhatják a jellegzetes saját készítésű vidéki ételeket és eltölthetnek néhány nyugodt órát ebben a családias légkörben.

Minőségi és kifogástalan szolgáltatás

Az autentikus karintiai vendégszeretet mellé, kiváló szolgáltatások is párosulnak: például bizonyos szállásokon felszerelést is lehet bérelni, ha spontán elhatározásból túrázni támad kedvünk. Vagy ha a vendég elfáradt a túrázás alatt, akkor taxi szolgáltatás áll rendelkezésre, ami kényelmesen visszaviszi az elfáradt kirándulót a szálláshoz.

Az adrenalinlöket

Azon kalandvágyóknak, akiknek a kirándulás, hegymászás vagy a mountain bike-ozás nem adja meg az elegendő adrenalinlöketet, azoknak az Alpok legnagyobb hintáját ajánljuk. Ez az úgynevezett "Mega-Dive", aminek a lényege, hogy a hinta segítségével a bátor vállalkozók egy 70 méter magas hídhoz rögzítve a lombkoronák és sziklák felett 100 km/h sebességgel suhannak. Az izgalomról továbbá a rafting, a canyoning és a sziklamászás gondoskodik.



Tartomány:Karintia
Cím:9653 Liesing
GPS: 46° 41′ 33.036″, 12° 48′ 58.32″
Honlap: http://www.lesachtal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward