» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wildschönauban a túrázásnak semmi sem szab határt. 300 kilométernyi tökéletesen karbantartott útvonal vezet a völgyből a virágzó alpesi rétekre, illetve a Kitzbüheli- és a Zillertali-Alpok magasába.


A tiroli Wildschönau alpesi völgye félúton található Bajorország és a tartományi főváros, Innsbruck között, az Inn völgyétől délre 828 és 1150 méteres magasságban.

A Wörgltől délre elterülő tájegység nevében is hordozza fő kincsét, a vadregényességét és szépségét.

A völgy négy bájos településsel büszkélkedhet: Niederau, Oberau, Auffach és Thierbach. Az idilli alpesi településen, Thierbachban mindössze egy templom, egy iskola (8 tanulóval), 2 fogadó és néhány parasztgazdaság található. (Budapest-Wildschönau 680 km)

TÚRA

A régióban túrázás közben hangulatos alpesi menedékházak és csodálatos kilátást nyújtó pihenőhelyek csábítanak megállásra és erőgyűjtésre.

A régió kínálatában hetente négy alkalommal szerepel vezetett élménytúrázás. Az Oberauban található Holzalmhöfenhez induló vezetett fűszer- és gyógynövénytúra alkalmával a résztvevők értékes mintákat gyűjthetnek a természetből és a gyógynövénykertből. A Rosskopfon található Jochummin át, vagy az auffachi Gressensteinalmhoz vezető túrázásoknál a víz áll a középpontban. A hegycsúcsokra tett túrák során az érintetlen természeti környezet és változatos alpesi növény- és állatvilág segít visszanyerni a testi-lelki egyensúlyt. "Bányászok és énekesek" elnevezéssel várja egy ajánlatcsomag azokat a kirándulókat, akik szívesen látogatnának el régi parasztgazdaságokhoz, kóstolnák meg a házi készítésű finomságokat, segédkeznének a kenyérsütésnél és tekintenék meg a bányászmúzeumot.

Holzweg/Faút, Wildschönau-Auffach. Körút 13 állomással, amely a fa sokoldalúságát mutatja be: játékok, fahangszerek stb. Menetidő kb. fél óra. Kiindulópont: fahíd a Famúzeumnál. Ingyenes.

KALAND

300 km túraútvonal, futóösvények, hegyikerékpáros utak és Ausztria 1. nordic fitness parkja csábítja aktív kikapcsolódásra a természetbarátokat. Az kellő izgalmakról különböző nehézségi fokú canyoning és raftingtúrák gondoskodnak. A legbátrabbak pedig siklóernyővel emelkedhetnek a magasba a Markbachjochról.

Zauberwinkl Wildschönau alpesi kalandpark. Az Oberauban található Zauberwinkl-Wildschönau kalandparkban 3 különböző nehézségi fokban összesen 23 állomás várja a látogatókat, akik 17 és 21 méter közötti magasságban tehetik próbára bátorságukat. A kínálatban vezetett túrák is szerepelnek. A kalandpark télen is nyitva tart. 

Drachenflitzer Alpine Coaster. 2 km hosszú 4 évszakos bobpálya. A Familienerlebnis Drachental szabadidőparkban található Oberauban.FÜRDÉS

Freibad Wildschönau: Niederau és Oberau között található. Uszoda három medencével, csúszdával és strandröplabda-pályával. Játszótér. Nyitva májustól szeptemberig.

Ha rossz az idő: "WAVE" Wörgler Wasserwelt Élményfürdő (Wörgl)

MÚZEUM

"z'Bach" Bányászmúzeum/Oberau. (részletek)

Tirol 1. Famúzeuma

"Lehenlahn" Ezüstbánya, Tierbach. Történelmi visszatekintésben lehet része az üdülővendégeknek a Tierbach-i "Lehenlahn" Ezüstbányában, ahol a wildschönaui bányászok mindennapi életébe pillanthatnak bele. (részletek)

FELVONÓ

Markbachjoch/Niederau.

Schatzbergbahn/Auffach (aranyásás) (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Wildschönau
Cím:6311 Oberau/Wildschönau
GPS: 47° 25′ 40.9012″, 11° 58′ 19.9214″
Honlap: http://www.wildschoenau.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward