» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legendák övezte Salzkammergut szívében a hatalmas tömegű Dachstein-hegység lábánál egy különleges gyöngyszem található: Hallstatt, Gosau, Obertraun és Bad Goisern történelmi településeit egy csaknem három és fél ezer éves kulturális örökség köti össze.


A vidék mindenkit magával ragadó vonzereje, valamint annak ipar- és kultúrtörténeti jelentősége miatt az UNESCO 1997-ben a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régiót felvette a Világörökség kincsei közé.

TÚRA

Történelmi Salzkammergut Sole-út, Hallstatt

Festők, irodalmárok és természeti csodák témaútja az Echrentalon keresztül, Hallstatt. Kiindulópont: Hallstatt Lahn. Menetidő: 2 óra.

Hallstatt-i Echern-völgyben (Echerntal) gleccserkert és vízesés (Waldbachstrub), Hallstatt

Gräberfeld Lehrpfad. Hallstatti a felvonó hegyállomásán található a hallstatti lelelőhelyeket bemutató tanösvény. Fél óra alatt bejárható.

Kirándulás a Gosausee körül, 4 km. Kiindulási pont: Gasthof Gosausee.

Túra a Löckerseehez, 2-3 óra, Gosau

Víz-Témaút, az út a Vorderer Gosausee körül vezet. A gyerekek 11 állomáson játékosan ismerkedhetnek meg a víz erejével, szerepével. Az út babakocsival is járható. 4 km, 1 óra.

Gosau déli végétől út vezet az Elülső Gosau-tóhoz (Vorderer Gosausee), ahonnan kilátás nyílik a Dachstein csúcsára és gyalogút vezet tovább a Hátsó Gosau-tóhoz (Hinterer Gosausee). Az utat egy traktojárattal (Hochgebirgexpress) is megtehetjük, amely a Vorderer Gosausee mellől indul. Végállomása a Hinterer Gosausee, ahol több hüttében is megpihenhetünk.

Koppenwinkellacke romantikus kis tó, Obertraun

Goiserer Sagenweg, Bad Goisern.Kiindulópont: Rathlucken Hütte. Az úton a fából faragott figurák segítségével megismerkedhetünk a régió mondavilágával. Babakocsival járható.

FÜRDÉS

 • Badestrand, Badeinsel Hallstatt. Ingyenes, játszótér.
 • Strand Obertraun és Hallstatt között.
 • Badeplatz Winkl (Obertraun), ingyenes.
 • Strandfürdő Obertraunban: ingyenes, fás pihenőpázsit, játszótér, stég, grillsütőhely, büfé
 • Uszoda Gosauban
 • Strandbad Gosaumühle, Bad Goisern.Ingyenes.
 • Naturbadestrand Gosausee, Gosau.
 • Parkbad Bad Goisern: szabadtéri strand, vízicsúszda, élménymedence, babamedence, játszótér.

HALLSTATT

A Hallstatti-tó hírnevét Hallstatt városának köszönheti. Egyrészt a település régi - a hegyek és tópart közé szorított - a XV-XVI. századból származó házai kölcsönöznek a helynek különleges hangulatot, másrészt pedig a vidék régészeti leletei és a világ legrégebbi sóbányája (bányászat már i. e. 1200 óta) tették híressé a környéket. Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják.

Látnivalók Hallstattban:

 • Csontház (Beinhaus)
 • Hajózás a Hallstätterseen
 • Museum Hallstatt
 • Salzwelten Hallstatt. Látvány sóbánya.
 • Rudolf-torony

OBERTRAUN: KRIPPENSTEIN és BARLANGOK

A hegyvidéki terület karrokban, töbrökben és barlangokban rendkívül gazdag, ez utóbbiak közül említésre méltóak az Ausztria legszebb barlangjaként számon tartott jégbarlang, a Rieseneishöhle, valamint az ország harmadik leghosszabb járatát magáénak valló, közel 50 kilométeres Mammuthöhle. Obertraunban, a völgyben található a hegyi patakok által behálózott Koppenbrüller-barlang.

Obertraunból indul Dachstein Welterbe Seilbahn kabinos felvonó. A háromszakaszos kötélvasúttal szép kirándulást tehetünk a Dachstein hegyi világába. A középállomáson található a Rieseneishöhle (Óriásjégbarlang) és Mammuthöhle (Mammutbarlang). A barlangoknál: barlangmúzeum és tanösvények a Schönbergalmon. A második szakasz hegyállomásán a 5Fingers kilátó és a Welterbe Spirale.

Heilbronn-i körgyalogút a Krippensteinen: körgyalogtúra a Heilbronner-kereszthez és a 5Fingers kilátóhoz. Magasalpesi, családoknak ajánlott, veszélytelen gyalogtúra a Dachstein platóján, egyedülálló kilátás. 10 km, 3,5 óra.

GOSAU

Urzeitwald-Őserdő Élménypark

Gosaukammbahn kabinos felvonó, Gosau. Hegyállomás: Zwieselalm. Itt, az alpesi legelőn babakocsival járható kényelmes túrautak.Útközben hütték. A hegyállomáson ingyenes sportbabakocsi bérlési lehetőség! Így kényelmesen lehet a babákkal hüttétől hüttéig kirándulni.

Gosausee (részletek)

BAD GOISERN

Rafting 10 éves kortól a Traun folyón Bad Goisern és Bad Ischl között.

Favágó Múzeum/Holzknechtmuseum, Bad Goisern. A vastag gömbfákból ácsolt épületet eredeti tárgyakkal, bútorokkal, szerszámokkal rendezték be: valaha ilyen házakban életek a favágók.

Chorinsky Klause

Anzenaumühle. A malom a település legöregebb háza, írásos emlékek már 1325-ben említik. Eredetileg parasztház volt, 1584-ben egy malmot, majd egy pékséget építettek mellé.

Kirándulás a Predigstuhlra. A hegycsúcs 6,5 km hosszú díjmenetes panorámaúton közelíthető meg. A hegyen hütte, kalandjátszótér és állatsimogató és túrautak.

KIRÁNDULÁSOK A KÖRNYÉKEN

Látnivalók Bad Ischl-ben:

Museum Fahrzeug

EurothermeResort Salzkammergut

Császárvilla Bad Ischlben

Zauner Cukrászda. Az 1821-ben megnyitott cukrászda máig megőrizte k.u.k. (császári és királyi monarchia) hangulatát. Itt található Ausztria legnagyobb süteményválasztéka! A cukrászmester Schratt Katalin eredeti receptje alapján készíti az egyik finom süteményt. Híres az ischler, a gyümölcskenyér, az ostya.

Nussensee: kis idillikus, erdővel körülvett természetes hegyi tó

Lehár-villa. Lehár 1912-tő a nyári hónapokat szívesen töltötte Bad Ischlben található villájában. A Lehár villa értékes festményekkel, bútorokkal és emléktárgyakkal teli helyiségeit a lehetőségekhez mérten változatlanul hagyták, így azok ma is úgy fogadják a látogatókat, ahogyan a művész egykor berendezte.

Katrin drótkötélpálya: a hegyállomásnál (1415 m, Katrin Alm) alpesi tanösvény hegyi legelőkön, vörösfenyőerdőn és havasi vadrózsamezőn keresztül.

Ausseerland


Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt
GPS: 47° 32′ 14.71884″, 13° 36′ 32.98464″
Honlap: http://www.dachstein-salzkammergut.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward