» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Wienerwald, a Bécset nyugaton a Dunától egészen félkörben körülölelő, nagyrészt sűrű erdőségekkel borított völgyekből és dombokból álló terület egy hosszú múltra visszatekintő, önálló kulturális régió is.


Több száz, az erre sétálók és a túrázók, pihenni vágyók és hegyikerékpárosok tájékoztatására turistajelzésekkel ellátott ösvény szeli keresztül-kasul. Ideális pihenőterület, amely könnyen elérhető a bécsi tömegközlekedési eszközökkel.

2005-ben az UNESCO emellett bioszféra parkká nyilvánította a Bécsi-erdőt - ezt a kitüntetést különleges kulturális és természeti tájak kapják.

A Bécsi-erdő 1 350 km2 területen kínál életteret 2000 növényfajnak, 150 költőmadár fajnak és sok más veszélyeztetett állatnak. 15 természetvédelmi terület és 4 natúrpark is tartozik ehhez az egyedülálló természeti tájhoz a rétek, legelők, szántóföldek és szőlőskertek mellett. A bortermelő települések többnyire megőrizték falusi jellegüket, hangulatos kiskocsmáikkal és barátságos kerthelyiségekkel hívogatják a betérőket, hogy néhány gondtalan órát finom étkek, italok és bécsi zene mellett töltsenek (Nussdorf, Grinzing, Sievering és Salmannsdorf vagy Neuwaldegg).

FÜRDÉS

Römertherme Baden. Baden bei Wien a gyógyító erejű kéntartalmú forrásairól és operetthagyományairól híres gyógyüdülőhely. (részletek)

Thermalstrandbad, Baden bei Wien (részletek)

Thermalbad Bad Vöslau: Monarchia korabeli fürdő gyerekmedencével, homokozóval. Május-október naponta 8.00-19.00. (2540 Bad Vöslau, Maital 2).

Strandbad Klosterneuburg. Élménymedence vízicsúszdával. Játszótér. (3400 Klosterneuburg - Strandbadstraße)

Erlebnisbad Happyland, Klosterneuburg. Élményfürdő szabadtéri stranddal. Gyerekmedence, játszótér. (3400 Klosterneuburg - In der Au)

Wienerwaldbad Purkersdorf. Élménymedence, gyerekmedence. (3002 Purkersdorf - Fürstenberggasse 9.)

KIRÁNDULÁS

Helenental, Baden bei Wien (részletek)

Seegrotte Hinterbrühl tavas barlang (részletek)

HEGYIKERÉKPÁR

Legyen szó enyhe lankás terepről vagy nehéz hegyi emelkedőről, Bécsben és környékén minden terepkerékpáros megtalálja a saját igényeinek megfelelő pályát. A kerékpárútvonalak mindegyike, Neuwaldegg-től a Kahlenberg-ig, érinti a Bécsi erdőt is. (részletek)

MÚZEUMOK, MŰEMLÉKEK

Stift Klosterneuburg (részletek)

Essl Múzeum Klosterneuburgban (részletek)

Heiligenkreuzi apátság (részletek)

Mayerlingben található egykori vadászkastély, 1889-ben Rudolf Habsburg trónörökös öngyilkosságának színhelyeként vonult be a történelembe.

Liechtenstein vára Maria Enzersdorfban. Az alapjaiban román stílusú "eszményi vár" a 19. sz. folyamán nőtt óriási méretűvé. (részletek)

Laxenburgi kastély. Egy nagy parkon keresztül juthatunk el gyalog a Franzensburghoz, a neogótikus "várerődítményhez", amelyben Ferenc császár a biedermeier idején értékes műkincseket gyűjtetett össze az egész országból. (részletek)

Beethovenhaus, Baden bei Wien (részletek)

Baba- és játékmúzeum, Baden bei Wien (részletek)

Rosarium, Baden bei Wien (részletek)

Hagenbachklamm. Ragadozómadár bemutató. (Naturpark Eichenhain területén)Tartomány:Niederösterreich
Település:Klosterneuburg
GPS: 48° 6′ 1.57378″, 16° 7′ 59.70428″
Honlap: http://www.wienerwald.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward