» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cervia kellemes, homokos strandja mellett gazdag kulturális és történelmi örökséggel is rendelkezik.


Az Adria partján fekvő Cervia barátságos olasz városka, kedvelt célpontja az Olaszországba utazóknak.

SÓLEPÁRLÓ

Cervia elsősorban só lepárlójáról híres, amely évezredek óta látja el az országot, sőt, még a Vatikán is innen szerzi be a finom tengeri sót, amit ezért a pápa sójának is szoktak nevezni. A városkában igazi érdekességként még egy sómúzeumot is megtekinthetünk.

A Torre sóraktárban található múzeumban megismerhetjük Cervia évezredes történetének egy darabkáját, hiszen a város élete az ókor óta összefonódik a sóval. A múzeumot a sómunkások kulturális szervezete (Civiltá Salinara) alapította 2004-ben, hogy megőrizze a só kinyerésével és finomításával kapcsolatos eszközöket, képeket, videókat és egyéb dokumentumokat és ezeket a nagyközönség elé tárja.

A múzeum hét nagy teremben fogadja látogatóit, amelyeken végigsétálva bepillantást nyerhetünk a sógyártás múltjába (melyet 1959-től végeznek ipari formában, előtte serpenyő szerű eszközökben finomították a sót), jelenlegi folyamataiba és a munkások életébe, akiket régi, hagyományos öltözetükben is megcsodálhatunk a fényképeken.

A múzeum igazi különlegessége egy életnagyságú, valódi burchiella, amely egy tipikus, vasból készült sószállító csónak. A város fontos eseményeként és ünnepeként minden szeptemberben vízre száll a hajó, és végigevez a régi szállító útvonalon, miközben a parton a lelkes tömeg követi útját.

A múzeum nyáron esténként van nyitva fél kilenctől, illetve külön kérésre csütörtökön délelőtt. Látogatása ingyenes mindenkinek.

KALANDPARK

CerviAvventura (via Forlanini 48015 Cervia)

HALPIAC

Cerviában friss halat a csatornakikötő rakparton lehet vásárolni, ahol néhány hajó bemutatja munkája gyümölcsét (sokan halárusító szolgáltatást is kínálnak). Próbálj meg azonban legkésőbb 8.00 órakor a helyszínen lenni, ha választani szeretnél!Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Milano Marittima
Cím:Milano Marittima (Cervia)
GPS: 44° 16′ 5.322″, 12° 21′ 24.18804″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward