» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Fosdinovo Toszkána és Liguria határán fekszik, egy csodálatos kastéllyal büszkélkedhet egy sziklás domb tetején. Évszázadokig a Malaspina család királyságának központja volt.


Írásos feljegyzések alapján a Fosdinovo-i Malaspina vár 1084 óta áll. Stratégiai szempontból jó helyen helyezkedik el, a tengert, és a fontosabb középkori utakat be lehet látni onnan.

A vár sok átalakításon ment keresztül az évek során. A 14. század közepén tornyokkal bővült. Az udvart a reneszánsz korban adták hozzá. Az ágyuk és a lőrések ugyanebbe a korba nyúlnak vissza. Külsőleg bevehetetlen erődként néz ki, de belül látszik, hogy egy nemesi család lakhelye.

A vár máig megőrizte négyzet alakú alapját négy toronnyal, ahogy a félkör alakú tornyát is, hosszú sétányait és függőkertjeit. Belül még mindig nagyon sok szobája van: étkező, trónterem, nagyterem, fegyvertár, kínzószoba, csapóajtós szoba (régebben három volt).

A várban látható Dante Alighieri szobája is, a költő a Malaspina család barátja volt, és hosszabb időt is eltöltött a várban.

A várból, különösen a bástyáról, lélegzetelállító kilátás nyílik: az Alpokat, a Tirrén-tenger partját, a La Spezia szorost, és tiszta időben lehet látnia Capraia és Gorgona szigeteket, valamint Korzika hegyeit.

A vár látogatható.Tartomány:Toscana
Cím:Fosdinovo (Massa Carrara), Via Papiriana, 2
GPS: 44° 8′ 8.47961″, 10° 1′ 18.13339″
Honlap: http://www.castellodifosdinovo.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward