» Szlovénia

» Szlovénia » Partmenti-Karszt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Piran a legszebb mediterrán szlovén város. A tengerparti város Velence hatására alakult ki, az Adriai-tenger egyik leghitelesebb és fotogénebb városának tartják.


Piran, a festői középkori város történelmi emlékként védett, a közelben elterülő sóbányákról lett híres, messze földön ismerik a la fleur de sel-féle pirani sót.

The City Of Piran, Fishing Port, Fishermen, Slovenia

(c) pixabay

A szlovén tengerpart legszebb városa sónak köszönheti fejlődését. A pirani sólepárlók, ahol a világszínvonalú fleur de sel (sóvirág) ma is ősrégi módszerekkel készül, a sónak köszönhetően a fallal körülvett festői mediterrán város a középkor óta virágzik.

A Sókészítő Múzeum és a Sókészítő Fesztivál keretein belül bárki megismerheti a Velencei Köztársaság fénykorát idéző tengerparti kisvárosból származó pirani só titkait.

A Piran számos gyalogos, kerékpáros és lovas ösvényt biztosít az aktív látogatók számára. Ezek az ösvények összekötik ezt a tengerparti középkori gyöngyszemet Portorož nyüzsgő városával és más tengerparti városokkal, tájakkal és az isztriai látnivalókkal. 

Több mint 1 km-es gyalogút vezet a tengerparton Portorožba. A panorámás tengerparti sétány a tengeri üledékből képződött sziklás magaspart mellett ereszkedik le, végén egy stranddal és természetvédelmi területtel zárul.

Parenzana, a 130 km hosszú kerékpárút az olaszországi Triesztből a pirani sólepárlók mellett halad a horvátországi Porečig a hosszú elhagyott vasúti pályák mentén, különösen vonzó sok látogató számára.

LÁTNIVALÓK

Tartini tér: Piran legfőbb, legnagyobb tere. A híres 18. századi hegedűművészről Giuseppe Tartiniről nevezték el, akinek a szobra a tér közepén található.

Pirani vár és várfal: A VII. századtól épített várfalat a XVI. században kibővítettek, hogy a teljes félszigetet védje.

Szent György templom: a római katolikus templom a Piran fölött húzódó hegyen található. Tornyából páratlan panoráma tárul elénk.

Morigenos delfinközpont. Interaktív kiállítás a delfinek kutatásáról.

Városi strand.Tartomány:Partmenti-Karszt
Település:Piran
GPS: 45° 31′ 30.89928″, 13° 34′ 2.82504″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward