» Horvátország

» Horvátország » Isztria » Isztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Savurdijában van az Adria legrégebbi világítótornyát 1818-ból, amely egyben az első európai világítótorony, amelynek világításához gázt használtak. A „szerelem világítótornyának“ is nevezik.


Savudrija – ódon halászfalu Horvátország legnyugatabbi pontján. Savudrija jelképe kétségtelenül Isztria legmagasabb (36 m), s egyben az Adria legrégebbi világítótornya, amely szépségével lenyűgöz. A régmúlt 1818-as évben épült, és napjainkban is üzemel.

Ez a vidék még valami miatt különleges. A halászok legnagyobb ellenségének tartott kellemetlen lebić szél miatt ugyan is az apró halászcsónakokat egy faszerkezetre akasztják fel a parton. A csónakok tárolásának és a tengerből való kiemelésüknek eme különleges módja teszi ezt a vidéket oly annyira romantikussá és egyedivé. 

A Savudrija strand a Pineta kemping mellett található, 8 km-re Umagtól. A sziklás részekkel tarkított kavicsos strand kisgyermekes családok számára és az öregebbek részére alkalmas. A strand egyes részein a mozgássérülteknek biztosítva van a be- és kijárat a tengerből. A strand mellett húzódó fenyőerdő kiváló védelem a tűző nyári naptól. A strandnak különös hangulatot adnak a függő bárkák és a 36 méter magas savudrijai világítótorony.Tartomány:Isztria
Cím:Savudrija
GPS: 45° 30′ 3.67452″, 13° 30′ 16.71228″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward