» Ausztria

» Ausztria » Tirol

Csodálatos gyógyvíz és erőhely Tirolban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tiroli Terfens közelében fekszik a 300 éves Maria Larch spirituális erőhely.


A legenda szerint egy gazda felesége itt Gnadenwaldban, Terfens közelében egy vörösfenyőhöz erősen vonzódott, és idejött imádkozni az erdő közepén álló helyre. Miután a vörösfenyőből egy Szűz Mária-szobrot készítettek, egyre többen jöttek ide, hogy ugyanezt tegyék. Így jött létre a "Maria Lärch" név. Néhány év múlva egy fakápolnát építettek, amelyet a 17. század végén kibővítettek és egy kőtemplommal helyettesítettek.

1718-ban állítólag egy süketnéma lányt gyógyított meg itt a forrás vize. A hír gyorsan elterjedt, és egyre többen keresték fel a helyet, hogy a víz segítségével enyhítsék fájdalmaikat és gyógyuljanak meg betegségeikből. Ezeket a gyógyító erőket, amelyeket egy úgynevezett "csodakönyvbe" írtak le, természetesen tudományosan nem bizonyították. Ennek ellenére az emberek évszázadok óta érezték Maria Larch különleges auráját.

A mai napig spirituális hely, ahová zarándokok érkeznek, hogy megigyák és palackozzák ezt a különleges vizet. A Szent Jakab út is itt halad el. A barokk zarándoktemplom mellett, amely műemlékvédelem alatt áll, itt található a kútház és egy másik kis jelenéskápolna is.Tartomány:Tirol
Cím:Maria Larch
GPS: 47° 19′ 36.99372″, 11° 37′ 52.48704″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward