» Ausztria

» Ausztria » Burgenland

13 különleges kirándulóhely Burgenlandban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Burgenland természeti sokszínűségében egyedülálló Európában. Ausztria napos oldalán 6 természetvédelmi park és egy nemzeti park található.


NEUSIEDLER SEE-SEEWINKEL NEMZETI PARK

Az Alpok utolsó előhegyei és a Magyar Alföld között egy különleges természeti terület fekszik: a burgenlandi sztyepptáj a Neusiedl-Seewinkel-tó Nemzeti Parkban. Az Illmitzben található információs központ ideális kiindulópont a kirándulásokhoz.

1. Illmitz

Sík vidék, sós levegő és részben homokos talaj: az Illmitz melletti Sandeck különleges természetvédelmi terület a Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park közepén. 

Itt a tájat a tó gátja uralja, amely északon Weiden am See-től délen Sandeckig húzódik, és így elválasztja a tó előterét a Neusiedl-tó művelt tájától. A régészeti leletek arra utalnak, hogy a mai tó gátja kb. 2000 éves.

A tó gátja olyan üledékből áll, amelyet a szél és a hullámok halmoztak fel, amikor a Neusiedl-tó még jóval nagyobb területet foglalt el. A tájat az északnyugatról érkező szél által okozott hatalmas jéghullámok is formálták.

Az itt található kilátótoronyból látványos kilátás nyílik a környékre. A kilátótorony egész évben nyitva van, és a legkönnyebben gyalogosan közelíthető meg. 

2. Lange Lacke növényvilága

A Lange Lacke körül találhatók a Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park legeltetett területei, az úgynevezett Hutweiden. 

Elég a legkisebb magasságkülönbség, és máris teljesen más a növényvilág. Itt nagyon kis helyen nagyon különböző környezeti igényű növények nőnek. Valamivel feljebb - néhány centiméteres különbséggel - találjuk például a száraz gyepet orchideanövényekkel vagy törpe íriszekkel. A sekély mélyedésekben viszont olyan növényfajok fejlődnek, amelyeknek több nedvességre van szükségük a növekedéshez.

Az év bármely szakában érdemes végignézni a finom mikrodomborzatot. Ha közelről akarja megnézni, akkor guggoljon le vagy feküdjön le a földre. De vigyázzon: a nemzeti parkban semmiképpen ne hagyja el az ösvényeket, mert itt egy védett természetvédelmi övezet közepén jár. A Lange Lacke körül egy ösvény vezet, amely az év bármely szakában megér egy kirándulást, és új perspektívákat nyit a különleges környezetre.Tartomány:Burgenland
GPS: 47° 30′ 0.00036″, 16° 24′ 59.99976″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward