» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hat évig tartó zárva tartás és három évig tartó munkálatok után ismét látogatható a teljesen megújult párizsi állatkert.


A korszerűsített intézmény mintegy 180 állatfaj több mint ezer egyedének nyújt 21. századi igényeknek megfelelően természetes környezetet. A 15 hektáros területet teljesen átalakították: a francia főváros keleti határán, a vincennes-i erdő szélén található nyolcvan éves állatkertből gyakorlatilag csak az emblémájának számító 65 méter magas műszikla maradt meg.

A Föld öt biodiverzitási övezete szerinti területek kialakításánál az első számú szempont az állatok egészsége és boldogsága volt, elefántok ezért nincsenek, mert nem tudnának elegendő teret biztosítani számukra.

A guyanai régióban üvegkupolás pálmaház idézi az Amazonas-esőerdőt, a szudáni területen a szélesszájú orrszarvúk és a nyugat-afrikai oroszlánok száraz cserjékkel borított szavannán kóborolnak, a Humboldt-pingvinek Patagónia sziklás földjén tipegnek, Madagaszkárból lamantinok és papagájok érkeztek, Európát farkasok és keselyűk idézik.

A hatalmas parkban nincsenek ketrecek és kordonok, nem a rajzfilmekből ismerős idealizált környezetben, hanem a vadonra emlékeztető hangulatban, deszkakerítések mögül vagy magaslesekről fürkészheti a látogató a völgyekben pihenő állatokat.

Árak 2017:

Felnőtt: 21 Euró.
Fiatal (25 éves korig): 15,50 Euró.
Gyerek (11 éves korig): 15.50 Euró.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Párizs
GPS: 48° 49′ 56.23259″, 2° 26′ 18.6684″
Honlap: http://www.parczoologiquedeparis.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward