» Olaszország

» Olaszország » Lombardia » Milánó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Új múzeummal büszkélkedhet Milánó: a 20. századnak szentelt Museo del Novecento a város szívében nyitotta meg kapuit.


Az észak-olasz város saját történelméhez és stílusához igazította az új kiállítóhelyet: egybegyűjtötte mindazt, ami az előző száz évben meghatározta Milánó művészetét. A Museo del Novecento az olasz 20. századnak tiszteleg, és jelentőségét mutatja, hogy a múzeum a városközpontban eddig üresen álló Arengario palotájában kapott helyet.

A harmincas évek jellegzetes épületét az Italo Rota és Fabio Fornasari építészpáros modernizálta. A több mint nyolcezer négyzetméteres múzeum - négyezer négyzetméternyi kiállítótérrel - három év alatt, húszmillió euró befektetéssel készült el, és Milánó múzeumaiból, illetve magángyűjteményeiből töltötték meg huszadik századi festményekkel és szobrokkal.

A Museo del Novecento büszkeségének a Giuseppe Pellizza da Volpedo festette Il quarto stato (1902) számít, de a múzeum négy emeletén a futuristák és Amedeo Modigliani, Giorgio De Chirico, Giorgio Morandi, valamint Arturo Martini alkotásai is helyet kaptak. Az épület testében kígyózó üveg csigalépcső egészen Lucio Fontana munkáiig vezet, az utolsó művek 1968-ban zárják le a kilencszázas évek olasz képzőművészetének történetét. Nincs azonban hiány a külföldi kortársakban sem: többek között Picasso, Klee, Matisse és Kandinsky művei is ott sorakoznak az új múzeumban.

A múzeum a leglátogatottabb milánói térre nyílik, bejárata egyenesen egy metrómegállóra néz. A múzeum népszerűségét növelheti a milánóiak szemében az is, hogy az épületében nyitott éttermet a város sztárszakácsa, Giacomo Bulleri vezeti.

Belépő 2016: 5 euró/felnőtt. 25 éves kor alatt ingyenes.

Nyitva tartás: január-december. Hétfő 14.30- 19.30 . Kedd, szerda, péntek, vasárnap: 9.30- 19.30 . Csütörtök, szombat: 9.30- 22.30Tartomány:Lombardia
Település:Milano
Cím:20122 Milánó, Via Marconi 1, Palazzo dell'Arengari
GPS: 45° 27′ 48.71336″, 9° 11′ 24.34524″
Honlap: http://www.museodelnovecento.org

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward