Nyárra 5 balatoni nyaralóhely szabad strandjai újulnak meg

2019. március 24.

print MTI/Hetedhétország.hu

Nyárra 5 balatoni nyaralóhely szabad strandjai újulnak meg

Balatonmáriafürdő, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód és Balatonfenyves strandjain új vizes élménypark, lídos partszakasz, tobozjátszótér várja a gyerekeket.

A délnyugat Balaton öt településén családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások, utcabútor cserék valósulnak meg, és játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül június végéig.

A szabad strandok komfortosabbak, modernebbek, biztonságosabbak lesznek, amelytől a térség még vonzóbbá válik.

Balatonmáriafürdő két szabad strandját fejlesztik, családbarát szolgáltatásokat is kialakítanak. 

Balatonlelle a hosszú partszakasszal rendelkező szabad strandját újítják meg, többek között 4 ezer négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el, 30 napelemes lámpát, padokat, szemeteskukákat, vízi-bejárókat telepítenek, vizesblokkokat újítanak fel. 

Balatonboglár mind a hat szabad strandját megújítják. A kisgyerekeseknek lídós partszakaszt alakítanak ki kisebb töltéssel, valamint utcabútorok, vizesblokkok újulnak meg, kandelábereket helyeznek ki, és a gyermek mellett felnőtt játszótereket létesítenek. 

Fonyód 10 szabad fürdőhelyéből 5 minősül szabad strandnak, ezeken egyebek közt gyermekbarát vizesblokkokat és újabb vizes élményparkot alakítanak ki. Épülnek gyermek és felnőtt játszóterek, és lesz baba-mama szoba is. Az 1,2 kilométer hosszú Árpád-parti szakaszt, amelynek sétányát sokan használják futásra, kocogásra, rekortán burkolatú futópályává alakítják.

Balatonfenyves egy kilométernyi partszakasszal rendelkező központi strandját fejlesztik. A sétányfelújítás, utcabútor és közvilágítás csere, illemhely felújítás mellett lesznek fenyvesi sajátosságok. Tobozjátszótér épül a nagystrandon, az öltözőkabinokat pedig a településen összeszedett tűlevelekből készült műgyantás lapokból gyártják le. A nagystrandon kialakítanak egy strandfoci-pályát, amit kézilabda és strandröplabda pályákként is lehet majd használni,  októbertől pedig műjégpályaként szeretnék üzemeltetni. A szezonhosszabbítás másik eleme lesz, ha sikerül rá forrást találni, tíz fafűtéses székelydézsa telepítésre a pálya köré.

Címlapfotó: Balatonfenyves. MTI/Varga György

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play