» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria

Retzer Erlebniskeller / Retzi Élménypince


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Retz mediterrán hangulatú, elbűvölő borvároska Alsó-Ausztria északi peremén. Földalatti labirintus rendszere Ausztria legnagyobb történelmi borpincéje.


Retz települése egy igazi gyöngyszem a Weinviertelben. Rendkívül gazdag kerékpárút hálózattal rendelkezik a település, a Weinviertel DAC kerékpárút szinte végig dűlők között vezet, ahol számtalan borozó, borászat és pincesor kínál lehetőséget a pihenésre és kóstolásra. Retz festői főterén a velencei reneszánsz stílusban épült Verderber-ház, valamint a barokk és biedermeier épületek között úgy érzi az ember, mintha a múltban járna. A városka még a föld alatt is tartogat látnivalót, hiszen ott található az az élménypince, amely 21 km hosszú és 30 méter mély járataival Közép-Európa legnagyobb borospincéje.

A várost 1279-ben alapították, a retzi polgárok azóta rejtik kincsüket, a retzi bort a 30 m vastag homokrétegbe vájt pincékbe. A körülbelül 500 éves borospincénél Közép-Európában nincs nagyobb. Volt idő, amikor a régió teljes borkészletét itt tárolták, mielőtt ekhós szekerekre rakodták, hogy aztán Oroszországban adják el.

A pincék nagy többsége ma is eredeti állapotában tekinthető meg. Érdekesség, hogy a II. világháború alatt a németek repülőgép-alkatrészeket akartak gyártani a pincerendszerben. Az elképzelés dokumentumai, tervrajzai láthatók a múzeumban.

A pincerendszer 90 perces vezetéssel látogatható. A vezetés végén a felnőttek borkóstoláson vesznek részt, a gyerekek pedig szőlőlevet kapnak.Tartomány:Niederösterreich
Település:Retz
Cím:2070 Retz, Hauptplatz 3
GPS: 48° 45′ 27.01264″, 15° 57′ 1.82578″
Honlap: http://www.erlebniskeller.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward