Különleges fényművészeti kiállítás nyílt a Biodómban

2024. március 1.

print MTI/Hetedhétország.hu

Különleges fényművészeti kiállítás nyílt a Biodómban

A cápák számára tervezett óriási akvárium is varázslatos fényművészeti alkotássá lényegül át.





Március 1-től Fénydóm néven magyar és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásai láthatók a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómjában. A kiállítás különlegessége, hogy a nagyközönség először járhatja be teljes egészében a Biodóm belső tereit.

Érdeklődők a Fénydóm bemutatóján a Biodómban 2024. február 29-én. A Fővárosi Állat- és Növénykert rendezésében, együttműködésben a COLLOC Productions-szel március 1-17. között fényművészeti alkotásoknak ad teret a Biodóm. MTI/Mohai Balázs

A több mint két héten át nyitvatartó fényművészeti tárlat kifejezetten a Biodóm tereibe megálmodott, helyspecifikus fényművészeti és audiovizuális installációkat vonultat fel, amelyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta.

Az építészeti szempontból is különleges létesítmény belső tereiben hazai és külföldi fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorokkal, nagy teljesítményű diavetítő berendezésekkel életre keltett alkotásai teremtenek egyedülálló fénykörnyezetet.

A szervezők szerint az alkotások nemcsak egyediek, de a különleges helyszín miatt minden más hasonló bemutatónál izgalmasabb látványt nyújtanak. Erre a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium a legjobb példa, amely maga is varázslatos fényművészeti alkotássá lényegül át.

A Fénydóm művészi projekt az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions és a Centrum Production kezdeményezése, amelyhez partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals és a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is.

A Fénydóm megrendezése is része a fővárosi állatkert azon törekvésének, hogy a Biodóm területét a beruházás szüneteltetésének ideje alatt is hasznosítsa különféle, az intézmény hivatásával és szellemiségével összeegyeztethető, a speciális építményben műszakilag is megvalósítható események befogadásával.

A Fénydóm március 1-től 17-ig látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Biodómban.

(Címlapfotó: Biodóm (c) MTI/Máthé Zoltán)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play