» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Róma legrégebbi piaca - Campo de' Fiori


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Róma legrégebbi piacán a Campo de' Fiorin friss gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat és virágokat vásárolhatunk. Ezen a téren végezték ki Giordano Brunót 1600. február 17-én.


A területet 1456-ig nem kövezték ki, így vadvirágos mező volt, majd a rómaiak idetelepítették a lópiacot. A mai piac 1869 óta működik a téren.

A téren több kivégzést is tartottak, itt állította máglyára az inkvizíció az olasz filozófust és dominikánus szerzetest, Giordano Brunót 1600. február 17-én. Bruno nyelvét a kivégzés előtt kivágták, hogy ne szólhasson a tömeghez. Az elébe tartott kereszttől elfordult, a lángok kialvása után hamvait a Tiberis folyóba szórták. Giordano Bruno máglyahalálának helyén ma a tudós 1889-ben felállított szobra áll, amely Ettore Ferrari alkotása. A szobor felirata: "Brunónak állította az általa megálmodott évszázad, ott, ahol máglyája égett."

A Campo de' Fiori az egyetlen olyan olasz tér a történelmi belvárosban, amelyen nincs templom.

Arco degli Acetari

Róma egyik legtökéletesebb jelenetéhez menjen ehhez a sötét boltívhez, közvetlenül a Campo de' Fiori mellett. A boltív önmagában nem különösebben emlékezetes, de menjen át rajta, és egy apró középkori térre jut, amelyet rozsdás narancssárga házak és növények vesznek körül.

Passetto del Biscione

A Passetto del Biscione egy fedett átjáró, amely a Via di Grotta Pinta-t köti össze a Piazza del Biscione térrel, néhány méterre a Campo de' Fiori-tól.

A "Biscione" név az angolnát ábrázoló címerből származik, amely az Orsini családé volt, amely saját palotát épített a Teatro di Pompeo, Róma első kőműves színházának maradványai fölé. Az ókorban ez az átjáró kötötte össze a Teatro di Pompeo nézőterét a külsővel.

A Passetto egykor Scipione Pulzone XVI. századi Madonna della Misericordia-ediculájának adott otthont, amely ma a San Carlo ai Catinari templomban található, a Via Arenula közelében. Ebből a képből származik a római mondás: "menj és keresd Máriát Rómáért", mert a Madonna freskója annyira el volt rejtve a passzázsban, hogy nagyon nehéz volt megtalálni.

Nemrég restaurálták, a Passetto visszanyerte régi fényét, és megcsodálhatjuk a kerubokkal és füzérekkel díszített freskókat.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:00186 Róma, Campo de' Fiori, Via del Pellegrino,
GPS: 41° 53′ 43.93799″, 12° 28′ 19.99351″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward