» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egy firenzei palota ad otthont a neves olasz világmárka, a Gucci történetét feldolgozó múzeumnak.


A múzeumot a 14. századi palotában, a Palazzo della Mercanzia-ban rendezték be. A háromemeletes épületben látható a 20. század legismertebb divatdiktátorai, Jackie Onassis és Sofia Loren egykori táskái, míg a földszinten kiegészítők, fotók és egyéb dokumentumok tekinthetők meg.

A kiállított tárgyak között vannak disznóbőrből készült bőröndök, golftáskák, egy a luxusmárka színeivel kibélelt Cadillac Seville, valamint a kortárs tervező, Frida Giannini által hollywoodi sztároknak készített estélyi ruhái.

A márkát a kilencvenes években újjáélesztő Tom Ford ugyan hiányzik a tematikából, de látható például a neves videóművész, Bill Viola néhány alkotása, ami híven tükrözi Francois Pinault művészi vonzalmát. Bár korábban ugyan a Louis Vuitton - Moët Henessy is szemet vetett rá, és tulajdonrészt is szerzett benne, a márka többségi tulajdonosa a szintén luxuscikkekben utazó francia Pinault-Printemps-Redoute.

Guccio Gucci Firenzében, angol mintára nyitotta meg bőrkereskedését szülővárosában, Firenzében. A Gucci a múzeum megnyitásával olyan márkák nyomába lépett, mint a Salvatore Ferragamo és a Balenciaga, amelyek szintén imázsépítésre használták fel a történetük bemutatását célzó gyűjtemény közszemlére tételét.Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Firenze
GPS: 43° 46′ 11.0266″, 11° 15′ 26.61782″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward