» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Vecchio Firenzében a toszkán nagyhercegek székhelye volt. A Palazzo Vecchio Gyermekmúzeumában a gyerekek érdekes kosztümös vezetéseken vehetnek részt.


Az 1298-ban épült &, másnéven Palazzo della Signoria Firenze történelmi központjában található. A toszkánai nagyhercegek székhelye volt, majd kormányzói palota, ma városháza.

A reneszánsz palota egy ókori római színházra épült rá, amelynek nézőtere a Palazzo Vecchio előtt ma elterülő Signoria tér irányába nézett. A régészek szerint a színház kezdetben 7000 nézőt tudott befogadni, majd az 1-2. században bővítették és így 12 ezren is elfértek benne. A színházat az 5. századig használták.

Az 1565-ben elkészült Vasari-folyosó (Corridoio vasariano) köti össze Palazzo Vecchiót az Uffizin és a Ponte Vecchión keresztül a Pitti-palotával. A Corridoio vasarino az időjárás és a szabad utcai közlekedés minden viszontagságától megóvta a nagyhercegeket.

XIV. századi palota először a firenzei köztársaság székhelyeként, majd I. Cosimo de' Medici nagyherceg udvaraként
szolgált. A Palazzo Vecchio rövid ideig az olasz parlamentet (1865-70) is vendégül látta, 1871-től pedig itt működött a firenzei városháza. Az anyakönyvi hivatal a festő Giorgio Vasari, Bronzino és Ghirlandaio lakta és festette termekben végezte az ügyintézést. 

A Palazzo Vecchio főbejárata előtti teret hatalmas szobrok (ma már többnyire másolatok) díszítik. Számos nagyon nevezetes szobor van közöttük, a híres Dávid szobor Michelangelo alkotása (másolat, eredeti a Galleria dell'Accademia-ban van), Héraklész és Cacus Baccio Bandinelli munkája, Donatello szobrok is vannak itt, például a város címerét tartó oroszlán. I. Casimo lovasszobra az egyik központi helyen áll.

A látogatók vezetés nélkül megtekinthetik az egykori hercegek lakosztályait, ill. a tanácskozások színhelyeit.

Belépő a Museo di Palazzo Vecchio-ba (2019):

Múzeumba: 10 euró/felnőtt. 18 éves kor alatt ingyenes. Toronyba: 10 euró. 18 éves kor alatt ingyenes. Múzeum és torony kombijegy: 14 euró. 18 éves kor alatt ingyenes.

Museo dei Ragazzi

A Palotában található a Museo dei Ragazzi, a Gyermekmúzeum, ahol a gyerekek érdekes kosztümös vezetéseken vehetnek részt. Felfedezhetik a reneszánsz Firenzét, titkos átjárókon mehetnek végig, bábelőadásokat tekinthetnek meg, reneszánsz kori ruhába öltözött emberekkel találkozhatnak.

A programok látogatói helyi óvodás iskolás csoportok, valamint a turistaként a városban tartózkodó családok. A foglalkozások szervezői a tájékoztatás helyett az interaktivitást helyezik előtérbe, így a gyerek résztvevőként, az általa személyesen megtapasztalt élményeken keresztül jut ismeretekhez, és kedveli meg a művészetet.

Belépő: 6 euró/felnőtt, 2 euró/gyerek (3-17 év)Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:51022 Firenze, Piazza della Signoria
GPS: 43° 46′ 9.79064″, 11° 15′ 21.41647″
Honlap: http://museicivicifiorentini.comune.fi.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward