» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egykori rendfenntartók épülete Firenzében ma az egyik legjelentősebb reneszánsz és gótikus szoborgyűjtemény Olaszországban.


Az épület

Az épületet 1255-ben kezdték el építeni. Eredetileg a Capitano del Popolo (A nép kapitánya), azaz a népi milícia, polgárőrség vezetőjének a lakhelye volt, de igen korán, 1271-ben a Podestà palotájává vált. A Podestà a városállam főbírája volt, aki a város törvényei szerint nem lehetett helyi lakos, így akarván elkerülni a részrehajlását. Személyét fél-egy évre választották. 1574-től a mai rendőrfőkapitánynak megfelelő Capitano di Giustizia székhelye lett, és ekkortól hívják a palotát Bargellonak. 

A Bargello hátsó szárnyát 1332 és 1345 között építették hozzá. Ekkor építették meg az árkádos udvart és a tanácstermet is. A 16-18. században a Bargellót börtönként használták, 1786-ig hajtottak végre benne halálos ítéleteket.

1857 és 1865 között restaurálták az épületet, és azóta ad helyet a Museo Nazionale del Bargello-nak.

A múzeum

A Bargello múzeumában a közép- és reneszánszkori Itália szobrászati és iparművészeti gyűjteménye látható.

Láthatók Michelangelo Bacchusa (1497), Brutusa (1540 körül) egy kis Dávid (1530 körül) valamint Sansovino, Cellini, Giambologna, Bernini, Ammannati, Donatello és mások alkotásai is.

A múzeum számos termet szentelt a szőnyegeknek, kárpitoknak, ezüstáruknak, zománctermékeknek, elefántcsont tárgyaknak, üvegáruknak és más értékes dísztárgyaknak is.Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Firenze, Via del Proconsolo 4.
GPS: 43° 46′ 13.37495″, 11° 15′ 28.67432″
Honlap: http://www.bargellomusei.beniculturali.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward