» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Uffizi a Mediciek gyűjteményeiből keletkezett, művészeti kincseit és gazdagságát tekintve egyike a világ leghíresebb múzeumainak.


A Palazzo Uffizi a Palazzo Vecchio szögletén az Arno felé áll. 1560-tól 1574-ig Vasari építette kormányzati célokra. Jelenleg a Nemzeti Könyvtár (Biblioteca Nazionale), a Toscanai Központi Archívum és az Uffizi-képtár (Galleria degli Uffizi) helyezkedik el az épületben.

Különlegesen gazdag festmény és antik szoborgyűjteménye. Az alkotások között Giotto, Simone Martini, Piero della Francesca, Beato Angelico, Filippo Lippi, Botticelli, Mantegna, Correggio, Leonardo, Raffaello, Michelangelo, Caravaggio művei sorakoznak. Német és flamand mesterek alkotásai - Dürer, Rembrandt, Rubens - ugyancsak megtekinthetők.

Az Uffizi része a Corridoio Vasariano (Vasari-folyosó) is - ele értékes gobelinekkel és más műtárgyakkal- , mely a Pitti-palotából kiindulva a Ponte Vecchión át vezet az Uffiziig, s onnan a Signoria (Nagyhercegség) épületéig, a Palazzo Vecchioig.

Nemrég az Uffiziben nyolc új termet nyitottak Caravaggio és a 17. század festői számára. A cinóber vörösre festett termek olyan mesterműveknek adnak otthont, mint Caravaggio Medusa című képe, illetve Annibale Carracci, Guido Reni, Rembrandt, Rubens, Van Dyck és Artemisia Gentileschi festményei. A galéria ezek mellett 2018-ban végre megnyitotta a nagyközönség előtt a Contini Bonacossi-gyűjteményt is, mely sok időn keresztül csak kérésre volt látható.

Belépőjegy (2018): 20 Euró/felnőtt március 1-től, október 31-ig. 

November 1. és február 28. között 12 euróra esik vissza a jegyek ára. 18 éven aluliaknak és 65 év felettieknek ingyenes.

 

Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Firenze, Piazza Signoria
GPS: 43° 46′ 6.61836″, 11° 15′ 20.83626″
Honlap: http://www.polomuseale.firenze.it/musei/uffizi

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward