» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gyönyörű csillagászati eszközöket láthatunk a firenzei a Museo Galileo múzeumban. A múzeumban látható Galilei középső ujja egy díszes, tojás alakú üveggömbben.


Az Istituto e Museo di Storia della Scienza (Tudománytörténeti Intézet és Múzeum) a Museo Galileo néven nyitotta meg kapuit. Az esemény egybeesett Galilei szenzációs távcsöves felfedezéseinek a Siderius Nuncius-ban (Csillagászati Hírnök) való megjelenésének 400. évfordulójával.

A 12. századi Palazzo Castellani belső helyreállítása során hangsúlyozták a monumentális méreteket és építészeti egyedülállóságot.

A múzeum legérdekesebb látnivalói közé tartoznak a 16-17. századi multifunkcionális csillagászati eszközök, amelyek megmondják az időt és bonyolult csillagászati számításokat is végeznek. Ezeket csillagászati kompendiumnak nevezik. A mesterek a tudományos eszközt bonyolult művészeti alkotássá varázsolták, amely vizuálisan annyira lenyűgöző, mint amennyire hasznos. Az anyagok megmunkálása, mint az ezüstözött és aranyozott sárgaréz magas szintű kézműves szaktudásról árulkodik. Kinyitva a könyvet, a kompendium tartalmaz napórát, egy iránytűt, a hold- és napállások, szélességek táblázatát, és egy állandó naptárat. Ezeket használva, az asztronómusok, meg tudták határozni a napkelte és a napnyugta idejét, a nap állását az év bármely pillanatában, és a hold fázisait is.Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:50122 Firenze, Piazza dei Giudici 1
GPS: 43° 46′ 3.6795″, 11° 15′ 21.51259″
Honlap: http://www.museogalileo.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward