» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg » Boden-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vorarlberg messze van, de ha arra járunk, érdemes kipróbálni a szánkópályákat is.


Brandnertal

Vorarlberg egyik leghosszabb szánkópályája a Brandnertalban található 6 kilométer hosszú Schattenlagant természetes szánkópálya, amely egybe esik Lünersee-felvonóhoz vezető úttal. Számos kisebb és nagyobb kanyar segítségével jut vissza ismét a völgybe. A szánkózás előtt a Schattenlagant menedékházban melegedhetünk fel és gyűjthetünk erőt. A Panorámafelvonó hegyállomásáról induló, kitáblázott szánkópálya három különböző variációt is kínál a Brandba történő visszajutáshoz. A kiindulópontot busszal közelíthetjük meg. A családok kifejezetten nagyra értékelik a Sonnenkopf síterepen a hegyállomástól a középállomásig vezető 2 kilométer hosszú szánkópályát.

Großes Walsertal Bioszférapark

A Großes Walsertal Bioszféraparkban található Sonntag-Steinban az ülőfelvonó hegyállomásától egy 4,8 kilométer hosszú szánkópálya vezet az Oberpartnom, Unterpartnom és Steinbild alpesi legelőkön át a kabinos felvonó hegyállomásáig. Megpihenni a Seilbahnstüble vagy a Partnom Hüsle menedékházakban lehet.

Laternsben a 4 kilométer hosszú szánkópályán 355 méternyi szintkülönbséget hagyhatunk a hátunk mögött. A Innerlaternsi sífelvonók völgyállomásától felvonóval vagy gyalog juthatunk fel a Gapfohl gyakorlólifttől induló szánkópályához.

Szánkópálya a Pfänderen, Bregenzben

A szánkópálya a Pfänderbahn-nal érhető el. Start a hegyállomáson a Gasthaus Pfänderdohle közelében.

Szánkópálya a Muttersbergen, Bludenzben

A Muttersbergbahn hegyállomásánál kezdődik a szánkópálya. Cél:Laz.

Szánkópálya Lech am Arlberg

A 1,2 km hossszú szánkópályát kényelmesen elérhetjük a Lechből induló felvonóval. Start Oberlechben (1660 m), cél Lechben (1450 m).

Vandans

Golmerbahn felvonóval jutunk fel a starthoz, a Latschau középállomáshoz, majd 2,7 km hosszan leszánkózunk Vandansba a völgyállomáshoz. Esti ródlizás minden péntek és szombat 18-21 óráig. Napközben a síbérletek érvényesek, este azonban külön jegyet kell váltani. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson.

Vorarlberg első alpesi hullámvasútja is a Golmon található. A téli-nyári szánkópálya igazán feledhetetlen élményeket tartogat. A modern pályán kétszemélyes szánkókban ülve száguldhatnak a vendégek Latschauból Vandansba. A 2,6 kilométer hosszú téli-nyári szánkópálya meredek kanyarokkal, hullámos szakaszokkal és visszaforgatókkal vezet a völgybe.

Bregenzi-erdő

Kifejezetten szépnek számít a Bregenzi-erdőben található Bezau 3 kilométer hosszú szánkópályája, amely a Sonderdach hegyállomástól vezet vissza a völgybe. Az indulópontnál szánkókölcsönzésre is lehetőség nyílik. A régió legkedveltebb éjszakai szánkópályája Au-Schopernauban, a Grundholz-felvonónál található, ahol klasszikus szánkókon vagy úszógumira emlékeztető fura alkalmatosságokon is a völgybe csúszhatunk. A Mellau Dosegg pálya pedig 2 kilométer hosszan kínál feledhetetlen élményeket.

Szánkópálya Damülsben

A szánkópálya az "Uga-Express" felvonó hegyállomásánál (1.850 m), a Berggasthofes Elsenalpstube közelében kezdődik. Cél a völgyállomás (1.400 m). A pálya hossza 3,5 km és közepesen nehéz besorolást kapott. A pályán minden nap (9-16 óra között) lehet szánkózni, minden szerdán és pénteken pedig kivilágítják, így este is lehet ródlizni 19.30 és 21.30 óra között.

Sivretta-Montafon

Schruns

A 4,5 km hosszú szánkópálya indulásipontjához a Montafoner Hochjochbahn segítségével juthatunk fel, a Kapell középállomáshoz. Cél: a völgyállomás Schrunsban.

St. Gallenkirch

A Silvretta Nova síterepen található Garfrescha szánkópályán igazán feledhetetlen élmény a szánkózás. Itt ugyanis éjszaka kerül sor az "őrült száguldásra". A sportos, 5,5 kilométer hosszú pályán jól kiépített éjszakai világítás gondoskodik a megfelelő látási viszonyokról. A szánkópálya kimondottan hóbiztos, hiszen részben a hóágyúzható völgypályán vezet. Start a Garfrescha Bahn hegyállomásán, cél a völgyállomás St. Gallenkirchben. Az 5,5 km hosszú pályát minden kedd, csütörtök és szombat este kivilágítják. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson.Tartomány:Vorarlberg

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward