» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Adriai tengerpart


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Comacchio Ferrara közelében található, a Pó-deltában. A 23 km hossszú homokos tengerparton 7 strand van.


Comacchio: Velence kistestvére. Velence olyan szép lenne - ha nem lennének a turisták tömegei. Hasonlóan szép, de még mindig szinte ismeretlen Comacchio. A mintegy 200 éves lagúnás kisváros a Pó folyó torkolatánál fekszik, és csatornák szelik át, amelyekben a halászok házainak és palotáinak homlokzatai tükröződnek.

A falu híres specialitásáról: az angolnáról. A "Manifattura dei Marinati" régi angolnagyárban a látogatók megtudhatják, hogyan dolgozzák fel és pácolják a halat az ősi hagyományok szerint.

Comacchio szimbóluma a Trepponti építészeti komplexum. 1634-ban építettte Luca Danesi , öt lépcsősor vezet fel, amelyek isztriai kőből készültek.

Comacchio székesegyházát San Cassianóról nevezezték el, eredete a 8. századig nyúlik vissza. Benne. Eredetileg háromhajós volt, de most már csak egy egyhajós és tizenkét oldalsó kápolnás elosztás jellemzi. Az oldalán áll a harangtorony.

A hidak a legfontosabb elemei Comacchio történelmi központjának, ugyanis az ősi város kis szigetekre épült, amit ezek a hidak kapcsolnak össze.

A 19. századi Palazzo Bellini ad otthont a szépművészeti gallériának.

A Carico Múzeumban állították ki azt a római császárság korából származó hajót, amelyet 1989-ben a vízelvezető csatorna építése során találták meg. A hajó kiváló állapotú, még tartalmazta a teljes rakományt (amforák, élelmiszerek). A teljes rakományt, a berendezéseket, a legénység ruházatát, valamint a rekonstruált hajót kiállították.

Comacchióban sok történelmi épület taláható: a Santa Maria in Padovetere kolostor (Valle Pega), a Santa Maria in Aula Regia (X. század), a Harang torony (XIV. század), a Loggia dei Mercanti o del Grano, a régi San Camillo kórház. A Loggia dei Cappuccinit 142 boltívvel támogatott márványoszlopok tartanak és a több mint 400 méter hosszú.

STRANDOK (Lidi Comacchiesi)

Lido di Spina,
Lido degli Estensi,
Porto Garibaldi,
Lido delle Nazioni: itt található a Giardini del Benessere termálfürdő,
Lido di Volano,
Valle Bertuzzi,
Lido di Pomposa

PÓ-DELTA

A Pó-delta Nemzeti Park területi és környezeti jellegzetességeivel a maga nemében egyedülálló. Több mint 52.000 hektáron terül el, melyet a legtermékenyebb és leggazdagabb biodiverzitású térségek egyikének tekintenek. Annak ellenére, hogy természetvédelmi területről van szó, mégis az ország egyik legnépesesebb és gazdaságilag legfejlettebb térsége.

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Poppi
Cím:Comacchio
GPS: 44° 40′ 19.88983″, 12° 15′ 1.59646″
Honlap: http://www.turismocomacchio.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward