» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Értékeld Te is:

Mesés romantika és érdekes kert várja a látogatókat! A kastélyban megismerhetjük, hogyan is éltek a grófok, aki pedig a modern művészetet szereti, annak a herbersteini szobormúzeumot ajánljuk. A kastélyhoz állatkert is tartozik!


Feistritzklamm romantikus környezetébe titokzatosan megbújva található az egyik legismertebb osztrák kastély: Herberstein.

A kastélyt 1230-ban létesítették a Herberstein grófok. Az 1300-as évekből maradt fenn az öregtorony és mellette egy kétemeletes lakóépület. A többi traktus a XV-XVI. Sz.-ban épült, pompás árkádsoros udvart fognak közre. Megtekinthetők a kápolnák és a lovagterem. A múzeumban fegyvereket, porcelánokat, a Herbersteinek családi gyűjteményeit láthatjuk.

Gironcoli Museum. A kastélyban található a Gironcoli Museum, ahol Bruno Gironcoli, a jelentős osztrák kortárs szobrász műveit állították ki.

Kert. Herberstein már a XVI. Században is kiterjedt és jelentős kert-komplexumokkal rendelkezett. A kertek virágkorukat a XVIII. és a XIX. Században élték, utána gazdasági okokból elhanyagolták őket. A kerteket 1997-ben rekonstruálták Georg Matthäus Vischer (1681) egyik metszete alapján, így a kertek ma már régi fényükben tündökölnek.

6-11 éves gyerekeknek másfél órás "kalandvezetést" tartanak, ahol megismerhetik a 19. század mindennapjait.

Érdemes sétát tenni a kastély kertjében, a történelmi kertben és a fűszerkertben, ahol szintén tartanak egy órás gyerekvezetést 4 éves kortól.

Az állatkert bejáratától sétavonat indul a kastélyhoz!Tartomány:Steiermark
Település:Stubenberg am See
Cím:8223 Stubenberg am See, Buchberg 50.
GPS: 47° 13′ 1.21033″, 15° 49′ 3.85529″
Honlap: http://www.tierwelt-herberstein.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward