» Horvátország

» Horvátország » Isztria » Isztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egykori apró halászfalu, ma nyüzsgő isztriai üdülőhely, Funtana ad otthont a Dinópark nevű szórakoztató és tematikus parknak, melyben a látogatók természetes nagyságú dinoszaurusz replikákat láthatnak


A Dinóparktól nem messze feltárt megkövesedett csontmaradványok azt bizonyítják, hogy több mint 120 millió évvel ezelőtt dinoszauruszok élhettek errefelé.

Isztria a mezozoikum idején a hatalmas állatoknak finom falatokat biztosító változatos vegetációja okán számos dinoszaurusz faj luxus otthonául szolgált. A régmúlt ezen izgalmas momentumait figyelembe véve született meg a dinoszauruszokat bemutató szórakoztató park megvalósításának ötlete, majd jött létre maga a Dinópark. 

Az érdekes park egynéhány kiállítási darabját olyan cégek tervezték, melyek már játék- és dokumentumfilmekben is megidézték ezeket a gigantikus állatokat. A lenyűgöző karszterdőben kanyargó fapallókon át feledhetetlen sétát tehetünk, melynek során a múltkor eme tekintélyes állatpéldányai mellett elhaladva az érdekes szikla- és szirtalakzatokban gazdag táj látványa tárul a szemünk elé.

A látogatók a világ minden részéről ideszármazott, kézzel készült dinómásolatokat láthatnak, melyek csípőjüket, fejüket, farkukat rázzák, míg az általuk kiadott élethű hangok manapság ugyanolyan félelemmel vegyes tiszteletet keltenek, mint amikor még valóban a Földön járkáltak.

A 800 ülőhelyes arénában cirkuszi és bűvészmutatványokat adnak elő. Van itt internetkávézó, önkiszolgáló étterem, dinó-mozi, gyerek játszóház, valamint egy dinó-maradványokat bemutató kiállítás is. A park nyitott részében gyerekvonat, ugrálóvárak, körhinták várják a kicsiket és egy 25 méter magasan kifeszített drótpályán zajló motoros produkciót is megcsodálhatunk, melyet a “Flying Devils” csoport ad elő.Tartomány:Isztria
Cím:Funtana
GPS: 45° 10′ 30.81288″, 13° 36′ 20.5848″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward