» Ausztria

» Ausztria » Wien » Bécs


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Azokban a helyiségekben, amelyekben a pszichoanalízis atyja csaknem fél évszázadot élt és rendelt, egészen 1938-ban Ausztriából történő kiűzetéséig, kéziratok és egyéb emléktárgyak, pompás műgyűjteménye láthatók. 2020 szeptembere óta ismét látogatható a múzeum.


2020-ig felújítják és kibővítik a bécsi Sigmund Freud Múzeumot, a pszichoanalizis atyjának egykori otthonát és rendelőjét.  

A Berggasse 19. szám alatti múzeum látogatói területét több mint négyszáz négyzetméterre bővítik. A tervek szerint az eredeti állapot alapján restaurálják a homlokzatot, a földszinten pedig kávézót alakítanak ki. Ruhatárat és egészségügyi szobát hoznak létre, a magasföldszinten lévő, nyilvánosság elől eddig elzárt rendelőben pedig állandó kiállítást rendeznek be a múzeumot működtető Sigmund Freud Magánalapítvány értékes kortárs és konceptuális művészeti gyűjteményének darabjaiból.

Ez az első alkalom, hogy átalakítják az épületet. A nagyívű munkálatok célja a jobb kihasználtság és bejárhatóság, de szem előtt tartják a hitelességet: még a belső udvart is a 19. századi bécsi udvarok stílusának megfelelően újítják fel.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1090 Wien, Berggasse 19.
GPS: 48° 13′ 7.30772″, 16° 21′ 46.73448″
Honlap: http://www.freud-museum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward