» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Azokban a helyiségekben, amelyekben a pszichoanalízis atyja csaknem fél évszázadot élt és rendelt, egészen 1938-ban Ausztriából történő kiűzetéséig, kéziratok és egyéb emléktárgyak, pompás műgyűjteménye láthatók. 2020 szeptembere óta ismét látogatható a múzeum.

2020-ban felújították és kibővítették a bécsi Sigmund Freud Múzeumot, a pszichoanalízis atyjának egykori otthonát és rendelőjét.

A Sigmund Freud Múzeum átfogó felújítást és bővítést követően 2020 őszén nyitotta meg újra kapuit: az eredeti berendezési tárgyak, valamint Freud levelezései és műveinek első kiadásai mellett először lehet megtekinteni a család magánhelyiségeit is. Három vadonatúj állandó kiállítás, egy művészeti bemutató és egy időszaki kiállítás segít megismerni Freud sokoldalú kulturális örökségét – a középpontban életével és munkásságával, a pszichoanalízis elméleti és gyakorlati fejlődésével, valamint a társadalom és a művészet szempontjából való jelentőségével. 

A Berggasse 19. szám alatti múzeum látogatói területét több mint négyszáz négyzetméterre bővítették. Az eredeti állapot alapján restaurálták a homlokzatot, a földszinten pedig kávézót alakítottak ki. Ruhatárat és egészségügyi szobát hoztak létre, a magasföldszinten lévő, nyilvánosság elől eddig elzárt rendelőben pedig állandó kiállítást rendeztek be a múzeumot működtető Sigmund Freud Magánalapítvány értékes kortárs és konceptuális művészeti gyűjteményének darabjaiból.

Ez az első alkalom, hogy átalakították az épületet. A nagyívű munkálatok célja a jobb kihasználtság és bejárhatóság, de szem előtt tartották a hitelességet: még a belső udvart is a 19. századi bécsi udvarok stílusának megfelelően újították fel.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1090 Wien, Berggasse 19.
GPS: 48° 13′ 7.30772″, 16° 21′ 46.73448″
Honlap: http://www.freud-museum.at

Még nem érkezett hozzászólás!