» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A dél-tiroli Carezza-tó (Karersee) 1519 m magasan fekszik. Ez az egyik legszebb alpesi tó, környéke természetvédelem alatt áll.


A Karersee-t sötét fenyvesek veszik körbe, felette a 2799 m magas Latemar és a 3002 m-es Rosegarten csúcsai tornyosulnak.

A tavat a Latemar forrásai táplálják, vízszintje folyamatosan változik. Tavasszal a legmagasabb, októberben pedig általában a legalacsonyabb. A tó vize még augusztusban is csupán 13 fokos, ami nem is csoda, hiszen 1520 m-rel a tengerszint felett fekszik.

A tó körül vezető utat Erzsébet-sétánynak is hívják. Sissi gyakran sétált itt, a környék egyik kedvenc tartózkodási helye volt. Az út több pontján is kialakított kilátóhelyekről különböző perspektívából láthatjuk a tavat és környékét.

A tó partján álló Grand Hoteltól indul az Agatha Christie kirándulóút. (részletek).

A tavat hihetetlen színeiről Szivárvány-tónak is nevezik. A legenda szerint egy varázsló szivárványt készített, hogy elcsábítsa a tóban lakó sellőt, majd haragjában összetörte és darabjait a tóba szórta, ettől nyerte el az különleges színét.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Lago di Carezza
GPS: 46° 24′ 33.31764″, 11° 34′ 30.30128″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward