» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rembrandt Krisztus a kereszten című festményéhez véletlenül jutott a kis dél-franciaországi falu.


Az aláírás nélküli képet a 19. század elején egy katona ajándékozta a falu templomának. A 2010-es években a Louvre-nak kölcsönadott festmény a megfelelő biztonsági berendezések miatt 2022-ig nem kerülhetett vissza Mas d'Agenais-be. Több hónapnyi titkos előkészület után sikerült a falu kis román kori templomát úgy átalakítani, hogy biztonsági szempontból megfelelő legyen egy ilyen értékes festmény kiállítására.

A 391 éve készült, 100x73 cm-es, aláírás nélküli Rembrandt festményt 1804-ben Napóleon seregének egyik kapitánya, a Mas d'Agenais-ből származó Xavier Duffour vette meg egy dunkirk-i aukción, majd hazalátogatva ajándékozta a templomnak. 1918-ban történelmi ereklyének nyilvánították, de csak 1959-ben hitelesítették. Ekkor szállították a Louvre-ba restaurálására, és így került felszínre az illusztris szignó, RHL, azaz Rembrandt Harmenszoon de Leyde.

2011-ben a falu kölcsönadta a Louvre-nak, az elmúlt 6 évben pedig a Bordeaux-i Saint-André katedrálisban őrizték.

A Sud-Ouest újság 2021-ben felkért egy aukciósházat, hogy becsülje meg a festmény értékét. A szakértők 90 millió euróra tartották, ami Mas d'Agenais 70 éves költségvetésének felel meg. Ám a festmény eladása fel sem merül a közösségben. Inkább abban bíznak, hogy turisták tömegét vonzza a faluba.Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Mas d'Agenais
GPS: 44° 24′ 36.65448″, 0° 13′ 0.29352″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward