» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mária Lujza francia császárné fedezte fel az itteni gyógyvizet a 18. században, azóta Európa egyik legnagyobb termál központja.


Salsomaggiore Terme Észak-Olaszország és a Pó völgy közepén van, Parma és Piacenza megyék közt, egy órára Milánótól és Bolognától.

Termálvizét 1200 méterről szivattyúzzák fel artézi kutakból. Nagyon sósnak számít: literenként 11 gramm bróm-jodid van benne. Mária Lujza francia császárné (még Parma grófnőjeként) fedezte fel a gyógyvizet a 18. században, azóta Európa egyik legnagyobb termál központja.

Leglátogatottabb múzeuma az Öreg Tenger paleontológiai múzeum, mely abból az időszakból mutat be leleteket, mikor a város még víz alatt volt. A Gavinell botanikus kert 450 különböző fajt ápol 12 hektáron. A város legnagyobb termálfürdője a Nouveau-Deco stílusú Salsomaggiore Thermae 31 fokos vizű fürdő.

A közeli mezőkön van Castello di Scipione, a Pallavicino család középkori kúriája, mely a helyi sómalmokat védte.

A "Brutti ma buoni" (csúnya, de finom) sütik a város jellegzetességei: kőszerű édességek tojásból és mogyoróból. Likőr-imádóknak tökéletes a Camomillina, a Nocino, a Bargnolino és Limoncino természetes hozzávalókból készült házi likőrök.

Borok a Colli di Parma (vörös), a Malvasia dei Colli di Parma (pezsgő, fehér), a Lambrusco és a Lambrusco Reggiano (vörös, rozé, pezsgő).

Minden szilveszterkor Salsomaggiore operaházában Strauss koncerteket rendeznek, de a Miss Italia szépségverseny nyertesét is gyakran itt választják. 2007 óta egy európai fesztiválnak is az otthona, az Incontrarsi a Salsomaggiore-nak (Találkozzunk Salsomaggioréban), melyet a nőknek és egészségüknek szentelik. Áprilisban van a Settimana della Cultura, a kultúra hét, illetve minden hónapban megrendezésre kerül a Sulle trace del Passato antik vásár (a múlt nyomában).Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:Salsomaggiore Terme
GPS: 44° 49′ 5.92356″, 9° 58′ 57.04428″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward