» Horvátország

» Horvátország » Isztria » Isztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tengerparti városkát az egyik legromantikusabb isztriai településnek tartják. Szépség, hagyományok, kultúrtörténeti örökség, megóvott tenger és természet, elbűvölő kisvárosi hangulat, érdekfeszítő nyári rendezvények, a mediterrán borászati-gasztronómiai kínálat színe-java várja Novigradban a nyaralókat.


A kerékpározás népszerű a közeli Novigradban, az egykor nyugodt halászfalucskában is, amely az évek során az Európából és a világból érkező turisták csábító célpontjává vált. A csipkézett falairól és az isztriai sashimiről (japán módra elkészített hazai hal) híres városka évről évre egyre több látogatót jegyez. Ehhez hozzájárul Isztria megye első víziparkja, az Istralandia is, amely Novigrad közelében nyílt meg.

Mindazoknak, akik nyaralásukat a rekreálódásnak és saját maguknak kívánják szentelni, Novigrad a szerencsés választás. Ez az isztriai félsziget északnyugati részén megtelepedett egykori kis halászfalu 1970-től számítva lassan, de biztosan küzdötte fel magát a kiemelt horvát idegenforgalmi desztinációk közé. Más városokkal ellentétben, melyek a szórakozásra, a pompára és az éjszakai életre helyezik a hangsúlyt, Novigrad aktív pihenést kínál látogatóinak. A városban és annak környékén több csúcsminőségű sportpálya is van, melyek mindegyike kielégíti a legváltozatosabb igényeket is.

A város legattraktívabb pontjain lévő korszerű teniszpályák, természetes és műfüves focipályák, strandröplabdapályák, többfunkciós sportpályák, nemrégiben épült korszerű sportcsarnok, a vízi sportok gazdag választéka, hívogató és izgalmas gyalogos- és kerékpárutak, és még rengeteg minden teszi ezt a kínálatot igazán változatossá mindazoknak, akik nyaralásukkor a fizikai aktivitásra vágyva szeretnék összekötni a kellemest a hasznossal.

Mindazoknak, akik kedvelik az új kihívásokat, Novigrad agyaggalamb lövészetet is kínál, míg a környező, valóban inspiráló vidékeket a szabad természetben történő lovaglás szerelmeseinek ajánljuk. Az adrenalin-függők a kalandparkok egyikében pörgethetik fel magukat, ahol paintball, gokartozás vagy quadozás várja őket, míg a legmerészebbek akár a siklóernyőzést, a szabad mászást és az egyéb effajta izgalmas sportágakat is kipróbálhatják. 

Novigrad 25 km-nyire van a szlovén határtól és 15 kilométerre van tőle Poreč, Umag és Buje.Tartomány:Isztria
Cím:Novigrad
GPS: 45° 18′ 56.36556″, 13° 33′ 43.00956″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward