» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Trasimeno-tó Olaszország egyik legnagyobb tava.


Három aprócska szigetére komppal juthatunk át, a tó körül pedig több strandot is találunk. Partján az egyik legszebb város Castiglione del Lago középkori óvárosával és a tóparton álló várával, az I borghi più belli d’Italia szövetség tagja.

Trasimenóhoz egy fontos történelmi esemény is kapcsolódik, itt zajlott a Hannibál és Róma közti híres ütközet i.e. 217. június 21-én. A csatában Hannibál karthágói hadvezér aratott győzelmet Gaius Flaminius consul ellen. A csatában két egyenlő erejű, mintegy 40 ezer katonából álló sereg csapott össze. Hannibál rejtett állásokból támadó csapatai a hadtörténetben mintaszerűnek tekintett, katasztrofális vereséget mértek a rómaiakra. A karthágóiak veszteségei kicsik voltak, de gyakorlatilag az egész római sereg odaveszett.

PALIO DELLE BARCHE

Július utolsó hétvégéjén PASSIGNANO SUL TRASIMENO négy kerülete száll versenybe egymással. A verseny három fázisra osztható: első felében a csónakokkal a városi hídig kell érkezni, majd innen a történelmi városrészben kijelölt távot futva, csónakkal a vállukon kell teljesíteniük a résztvevőknek. A mólótól pedig indul a harmadik, befejező szakasz, mely ismét a Trasimeno-tó vizén zajlik. A versenyt megelőző héten megkezdődnek a középkort idéző előadások, ételkóstolás, fáklyás felvonulás.

TEGAMACCIO

A tó tipikus étele: halleves a nevét adó agyagedényben elkészítve.Tartomány:Umbria
Cím:Lago Trasimeno
GPS: 43° 7′ 46.52069″, 12° 5′ 39.87924″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward