Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Bakonybél

#Bakony    

Bakonybél a Bakony egyik legszebb települése, népszerű kirándulóhely.

Csatár-hegyi kilátó

#Bakony     #Kilátó    

A kilátó a Veszprém fölötti Csatár-hegyen található.

Cseszneki vár

#Bakony     #Vár és kastély    

A cseszneki várat az 1241-42-es tatárjárás utáni nagy várépítési korszakban építették.

Eplényi libegő

#Bakony     #Hegy és csúcs    

Kora tavasztól négyüléses és kétüléses felvonók szállítják a turistákat az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni.

Gaja-szurdok, Károlyi-kilátó

#Bakony     #Kilátó    

A kilátó a fehérvárcsurgói vadaskertet alapító gróf Károlyi Gyula nevét viseli. A nemesacélból készült építmény egy sziklaszirten helyezkedik el, amelyről a teljes Gaja-szurdok, és a fehérvárcsurgói víztározó is látható.

Kinizsi-kilátó a Kab-hegyen

#Bakony     #Hegy és csúcs     #Kilátó    

A több mint kilenc méter magas, impozáns borovi fenyőből készült építményről egyedülálló kilátás nyílik a Vázsonyi medencére és a Balatonra.

Magas-Bakony - betyárok hazája

#Bakony    

Hazánk egyik legszebb kirándulóvidéke kétszáz évvel ezelőtt nem turistákat csalogatott természeti szépségeivel, hanem a törvény vagy önkény elől menekülőket vonzotta az apróbb tavakkal-mocsarakkal szabdalt sötét, dús lombú erdőrengeteg áthatolhatatlan sűrűjével.

Zirci arborétum

#Bakony    

A Zirci Arborétum országos jelentőségű védett természeti terület, Magyarország legmagasabban fekvő gyűjteményes kertje, amelyben csaknem hatszáz fa- és cserjefaj tekinthető meg

Zirci Ciszterci Apátság

#Bakony    

A Bakony erdejének sűrűjében, jórészt csak erdei vadak járta tájon, 400 m magasságban alapított ciszterci kolostort III. Béla király (1182) a champagne-i Clairvaux-i ciszterci apátság filiájaként alapította.

Régióválasztó