» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Todi Umbria egyik gyönyörű középkori városkája.


Todi pompás középkori városa tökéletes példája azoknak az emberi léptékű reneszánsz városoknak, amelyek minden utcasarkon szuggesztív kilátással kápráztatják el a látogatókat.

Monastero delle Lucrezie kolostorából gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Todi történelme évezredeken átível, eredete egészen az etruszk korig nyúlik vissza. A rómaiak alatt virágzott, és a középkorban érte el fénykorát. Ma Todi történelmi központja dicső múltjáról tanúskodik, jól megőrzött épületeivel, kanyargós utcáival és lenyűgöző tereivel, amelyek a régmúlt történeteiről mesélnek.

Todi szíve a Piazza del Popolo, Olaszország egyik legfestőibb tere, amelyet középkori paloták és a lenyűgöző Santa Maria Annunziata katedrális szegélyez. Ezt a 12. századi remekművet gyönyörű homlokzatával és bonyolult belső terével mindenképpen meg kell látogatnia mindenkinek, akit érdekel a gótikus építészet.

Egy másik építészeti csoda a Palazzo dei Priori, amely a városházának és a Museo Civicónak ad otthont. A múzeum etruszk, római és reneszánsz műtárgyak gyűjteményével büszkélkedhet, betekintést nyújtva a régió gazdag kulturális örökségébe.

Santa Maria della Consolazione

Az egyik domboldalon található a Santa Maria della Consolazione zarándoktemplom építése 1508-ban kezdődött, a reneszánsz egyik fő alkotása. 

Beverly Pepper Szoborpark

Beverly Pepper (1922–2020), amerikai festő és szobrász, Todi díszpolgára.

A Beverly Pepper Park az 20 Beverly Pepper szoborból álló utat kínál, amely összeköti a Santa Maria della Consolazione templomot a történelmi központtal.

Különböző anyagokból (vas, rozsdamentes acél, kő) készült monumentális művekről van szó, amelyek az amerikai művész karrierjét 1960 és 2000 között jellemzik.

A város két fő pontjának összekapcsolásával a park lehetővé teszi a látogatók számára, hogy teljes mértékben élvezhessék a műalkotások, a táj, a műemlékek és a város kölcsönhatását.

Beverly Pepper szobrokat készített a Park számára, az úgynevezett "lunettákat", amelyeket a Trasimeno-tó kőfejtőiből származó helyi kőből készített. A lunettek olyan panorámás pontok, ahol megállva megcsodálhatjuk a műveket és a tájat.

Ingyenes belépés.

Fesztiválok és kulturális események

Todi naptára tele van fesztiválokkal és eseményekkel, amelyek a kulturális örökséget ünneplik. A nyár végén évente megrendezésre kerülő Todi Fesztivál a színházi előadások, koncertek és művészeti kiállítások egyik fénypontja, amelyek a várost élénk kulturális központtá varázsolják.

Ősszel a Todi Arte Fesztiválon művészek, zenészek és előadók találkoznak, bemutatva a város elkötelezettségét a művészetek támogatása iránt. Ezek az események nem csak szórakoztatnak, hanem betekintést nyújtanak Todi és lakói hagyományaiba és művészi képességeibe is.

Kulináris élvezetek és helyi borok

Todi kulináris színtere Umbria gasztronómiai kiválóságát tükrözi. A város éttermei és trattoriái hagyományos, helyi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel, amelyek az umbriai konyha valódi ízeit ígérik. A szarvasgomba, a vaddisznó és a lencse csak néhány a finomságok közül, amelyeket a minőségéről és ízéről híres Todi olívaolajával együtt élvezhet.

Todiban egyetlen étkezés sem teljes a helyi borok megkóstolása nélkül. Az umbriai borok, különösen a Grechetto di Todi, ropogósságáról és aromás profiljáról híresek, így tökéletes kísérői a régió kiadós ételeinek.Tartomány:Umbria
Cím:Todi
GPS: 42° 46′ 56.79624″, 12° 24′ 22.51944″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward