» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palatinus az ókori Róma hét dombjának egyike. A legenda szerint itt táplálta a farkasanya Romulust és Remust.
A Palatinus-domb a legrégebbi lakott hely Rómában, a hagyomány szerint itt alakult ki Róma városának első, ősi magja, az úgynevezett Roma Quadrata, amelyet i.e. 753-ban alapított Romulus. Róma fénykorában a legbefolyásosabbaknak volt itt villája, nem csupán Augustus császárnak, de Tiberiusnak, Domitianusnak és másoknak is.

Augustus császár palotája

A palotát Kr. e 36-ban építették, amikor Augustus még nem volt császár, Octavianusként Julius Caesar fogadott fia és örököse volt. A látogatók négy termet tekinthetnek meg: az egyiptomi-alexandriai stílusú dolgozószobát, az Álarcok Termét, amelyet a falakra festett színházi jelenetek tesznek különlegessé, a Távlatok Termét gyümölcsökkel teli üvegkelyheivel és a Füzérek Termét kecses oszlopaival.

A palota állagának megóvása érdekében csak ötfős csoportokban látogatható, összevont jeggyel, amely érvényes a Colosseumra és a Forum Romanumra is. A múzeumok főfelügyelősége reméli, hogy ez az útvonal újra a látogatók figyelmébe vonja Romulus szentélyét, a Vesta-szüzek házát és a Negyven Mártír Oratóriumá. A restauráláskor a szakemberek mestermunkát végeztek és visszaadták a falak festményeinek eredeti, csodálatos színeit: az okkert, a kobaltkéket és a maga nemében egyedülálló pompeji vöröset. 

A Palatinus pompás kertjeit a turisták a Colosseumba szóló belépőjeggyel látogathatják. 

A Palatinusra vezető út

1500 év történelme összpontosul a Palatinus-dombra felvezető úton. Többek között a Domus Agusti és a Domus Severiana mellett halad el az út, mely a Magna Mater-t is érinti. Ez utóbbi Róma első és legfontosabb temploma, melyet Kübelé istennőnek szenteltek. Megközelíthető róla a szintén nemrég újra megnyílt, pompás Farnese kert, mely harminc éven át nem volt látogatható. Ezt tartják a világ első arborétumának is. Az út mentén illatos növények, menta, rozmaring, illetve mályvák és ciprusok sorakoznak. Az útról maga Goethe is elismerően nyilatkozott 1786-ban.

A Colosseum és a Forum Romanum között található antik negyed legújabb generációjú LED-lámpáknak és 98 különböző színű fényszórónak köszönhetőn esti megvilágításban is tündököl. A megvilágításnak köszönhetően éjszakánként is élvezhetik a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelyének szépségét a rómaiak és a turisták.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 54′ 10.0206″, 12° 29′ 46.9158″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward