» Franciaország

» Franciaország » Occitanie


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nîmes Gard megye székhelye, leginkább az amfiteátrumról és a Pont du Gard-ról ismert.


LÁTNIVALÓK

Az amfiteátrum (részletek) a világon az egyik legjobban fennmaradt, az első században építették és egészen a középkorig használták, mint erődöt. A múzeumban 25000 római kori tárgy van kiállítva, köztük Akhilleusz mozaikjával.

A Masion Carrée-t (Kockaház) Augustus fogadott fiainak tiszteletére építette Agrippa (részletek). A Forum része volt, a város gazdasági és adminisztratív szívéé. 2011-ben restaurálták. Szembe vele húsz évvel ezelőtt Sir Norman Foster húzatta fel a Carré d'Art-ot (Művészet kockája), mely szöges ellentéte lett az ókori másának. Modern művészeti múzeumként üzemel.

A la Fontaine kert egyike volt Európában a legelső publikus kerteknek.

A Magne torony a római határ legmagasabb tornya volt.

A Pont du Gard-ot (részletek) a rómaiaik építették, hogy vizet szállítsanak vele Uzes-t Nemausus-szal (ma Nimes).

A piac a régió legszebb fedett piaca, Nimes-ben a mindennapokban is fontos szerepet játszik. 1885-ben épült.
Specialitásai a Costieres bor, a brandade (sózott tőkehal olívaolajjal), a petits pates nimois (híres kis sütik), és a gariguette eper.

Musée de la Romanité. Az ókori arénával szemben, frekventált helyen található múzeum gyűjteményeivel a római múltban gyökerező város képét vetíti élénk és figyelemre méltó ellenpólusát képezi az amfiteátrum impozáns kőépületének. Szembeállítja azzal saját homlokzatát az áttetsző és könnyű szerkezetével, amelyet üvegből készült négyzetekből kialakított vízszintes hullámok díszítenek. A gazdag gyűjtemények ihlették az épület építészeti megoldásait és növényekkel beültetett tetőteraszát, ahol a Nîmes-re nyíló 360°-os panoráma tárul a látogatók elé. A homlokzat üvegei emlékeztetnek a római kori mozaikokra, amelyek nagyszámban megtalálhatóak Nîmes antik gyűjteményeiben.

A modern múzeumépület átlátszó homlokzata mögött a római kor hatásának több mint 2000 éves története rejlik. A legmodernebb audiovizuális technológiával kialakított múzeum, 10 000 m² alapterületen mintegy 25 000 kiállítási tárggyal nyújt áttekintést a római kori civilizációról. Az innovatív ábrázolási formák kombinálják a számítógépes animációt, a kibővített valóságot, a lenyűgöző audiovizuális technológiákkal, történelmi összefüggéseiben mutatva be a különböző relikviákat és kiállítási tárgyakat. A múzeum jól felszerelt tematikus könyvesboltja keresgélésre inspirál, míg a kávézó pihentető szünetre csábít. A múzeumi éttermet Franck Putelat vezeti, akinek Carcassonne-i éttermét két Michelin-csillaggal tüntették ki. 

Tartomány:Occitanie
Település:Nimes
GPS: 43° 50′ 12.16277″, 4° 21′ 38.75735″
Honlap: http://www.nimes.fr

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward