Olaszország
» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Villa Borghese - Museo e Galleria Borghese


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Villa Borghese Róma második legnagyobb parkja. Látnivalói az Állatkert és híres múzeumok értékes gyűjteményekkel.

A Park

A Villa Borghese Róma legnépszerűbb, nagy kiterjedésű parkja, évszázados fákkal, pázsitos tisztásokkal, tavakkal és szökőkutakkal, bonyolult úthálózattal, kerti lakokkal, nyári palotákkal. Scipione Borghese, a műkedvelő bíboros hozta létre 1608-ban, több telek felvásárlásával, hogy itt akár kedvenc időtöltésének, a vadászatnak is hódolhasson. A XVIII. Században aztán Marcantonio Borghese herceg alakíttatta ki az akkor olyan divatos angolkert-stílust, az egyiptomi stílusú kaput pedig Napóleon sógorának, Camillo Borghese-nek megbízásából építtette Luigi Canina.

1901-ben a park az olasz állam tulajdonába került. 6 km-es területén jelenleg múzeumok és képtárak, külföldi akadémiák és régészeti intézet, állatkert, lovaglóiskola, füves amfiteátrum (Piazza di Siena), mesterséges tó, madárház, több nyárilak (Casina di Rafaello, Palazzetto dell'Orologio, Casino della Miranda), neoklasszicista szobrok (Byron, Goethe, Victor Hugo, I. Umberto), szökőkutak, festői műromok (Septimus Severus diadalíve, Diána temploma, Aesculapius temploma) és egzotikus kerti pavilonok találhatók.

A mesterséges tavon csónakázni is lehet. A csodás természeti szépségeket felvonultató parkban a szép sétányokon kellemes sétákat tehetünk. A hatalmas parkban látható a világ legnagyobb rögzített hőlégballonja is. A parkot biciklivel (biciklikölcsönzés a parkban), vagy pónifogattal is bejárhatjuk.

A park északkeleti sarkában található a Bioparco Állatkert (részletek)és a Museo Zoologico múzeum.

Északnyugati részén pedig a Galleria Nazionale d'Arte Moderna képzőművészeti múzeumot találjuk.(részletek)

Villa Giulia

Szintén a parkban található a 16. századi Villa Giulia etruszk és más, római kort megelőző kultúrák világhírű műkincsgyűjteményével. A Villa Giuliát Róma legszebb épületei közé sorolják, III. Gyula, az utolsó reneszánsz pápa (1550-1555) építtette nyári lakként. A múzeum talán leghíresebb látnivalója az i.e. VI, századból származó, Cerveteri-ben talált terrakotta szarkofág, tetején a vidám mosolyú etruszk házaspárral.

Egyiptomi Akadémia

A Villa Borghese parkjában található egyiptomi múzeum, az 1924 óta ott működő Egyiptomi Akadémia épületében. Százhúsz tárgy kíséri végig a Nílus országának történetét az egyiptomi őskortól, a fáraók dinasztiáin át egészen az iszlám hódításig és a kopt kultúráig. Ez az első olyan külföldi kiállítóhely, amelyet közvetlenül a kairói nemzeti régészeti múzeum irányít. A múzeumban látható Khephrén fáraó szobra a VIII. dinasztia korából, egy Tutanhamon kincséből származó, szarkofág alakú dobozka, Ehnaton fáraó óriás méretű szobrának feje, papirusztöredék a Halottak könyvéből és természetesen a római egyiptomi múzeumból sem hiányzik az igazi szarkofág, benne a múmiával. Az ókori régészeti kincsek mellett az akadémia tízezer kötetes könyvtárával várja a látogatókat, valamint modern és kortárs egyiptomi művészek alkotásaival.

Museo e Galleria Borghese

A múzeum két részre oszlik, a szoborgyűjteményre (Museo Borghese), amely az első szinten, és a képtárra (Galleria Borghese), amely a felső szinten található. A múzeumban többek között Bernini, Tiziano, Raffaello, Veronese, Rubens, és Lucas Cranach műveit állították ki.

Belépőjegy (2015):
Museo e Galleria Borghese: 11 euró.
A parkba ingyenes a belépés.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:00197 Róma, Piazzale del Museo Borghese 5
GPS: 41° 54′ 50.625″, 12° 29′ 31.28791″
Honlap: http://www.galleriaborghese.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward