» Olaszország

» Olaszország » Marche


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ascoli Piceno egy gyönyörű középkori város, óvárosa alkonyatkor aranyszínűen ragyog.


Ascoli Piceno egy gyönyörű középkori város Le Marche tartományban. Történelmi központja szinte teljes egészében travertinből épült, ami alkonyatkor aranyszínű ragyogást kölcsönöz neki.

Számos művészeti és építészeti gyöngyszemmel rendelkezik, köztük számos toronnyal és harangtoronnyal.

Ascoli Piceno a "100 torony városa" néven is ismert - a becslések szerint a középkorban akár 200 torony is lehetett.

A Picenik ősi fővárosa, amelyet a rómaiak Kr. e. 286-ban az egész régióval együtt meghódítottak, a várost hosszú ideig a barbárok, a frankok, II. Frigyes császár és Francesco Sforza milánói herceg uralták. Állítólag Alarik, a vizigótok királya, akit lenyűgözött a város szépsége (és tisztában volt stratégiai jelentőségével), úgy döntött, hogy nem rombolja le, ahogyan más városok esetében tette. Fermóval együtt Ascoli Piceno 1860-ig Marche tartomány fővárosa volt.

A város szíve a reneszánsz Piazza del Popolo, amelyet Olaszország legszebb terei között tartanak számon; ezt szegélyezi a 13. századi Palazzo dei Capitani del Popolo, az önkormányzat jelenlegi székhelye, a történelmi szecessziós stílusú Caffè Meletti és a San Francesco templom, amely mellett a 16. századi elegáns Loggia dei Mercanti áll.

Ascoli Piceno másik főtere a Piazza Arringo, a legrégebbi, amelyet a középkori San Giovanni keresztelőkápolna, a Sant'Emidio-székesegyház, amelyben a város védőszentjének kriptája található, a Palazzo Vescovile és a Palazzo dell'Arengo, a Polgári Művészeti Galéria székhelye vesz körül.

Ascoli Piceno az egyetlen város Le Marche tartományban, amely két történelmi színházzal rendelkezik, a Filarmonici és a Ventidio Basso színházzal.

Ascoli Piceno két ételéről is híres:

  • Olíva all'ascolana. Az "olive all'ascolana" helyi zsenge zöld olajbogyó, amelyet kimagoznak, és húsok lágy keverékével töltenek meg, majd paníroznak és megsütnek.
  • Fritto all'ascolana. A fritto all'ascolana egy olyan étel, amely bárányszeletből, articsókából, ascolai olajbogyóból és sült krémből áll.


Tartomány:Marche
Cím:Ascoli Piceno
GPS: 42° 53′ 0.31344″, 13° 32′ 22.53494″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward