» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Veszprém


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az állatkert Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója, amelyet évente 400 ezren keresnek fel. A Veszprémi Állatkertben 92 faj 624 példánya látható. A mászófákkal berendezett Csimpánzvilág, az Afrika-szavanna kifutó és a Dinó Park a legnépszerűbb látnivalók.


Minden év elején minél több pontos adatot, méretet próbálnak gyűjteni az állatokról, ahol lehetséges, megmérik testhosszukat, magasságukat, megbecsülik súlyukat. Így az éves állapotfelmérésen túl hosszú távon egy olyan adatbázis is kiépül, melyben pontosan nyomon követhető az állatok fejlődése, növekedése, testtömeg-gyarapodása.

2019-ben leghosszabbnak a mintegy 415 centiméter hosszú szalagos tigrispiton bizonyult, a húszéves, közel 37 kilós állat már kilenc éve él a Veszprémi Állatkertben. A legkisebb állatok a botsáskák és az alig 6,5 centi hosszú madagaszkári bütyköscsótányok lettek.

Az legnagyobb állata Nuka, az ázsiai elefántbika és Pablo, a szélesszájú orrszarvú, súlyuk megközelíti a három tonnát. A legmagasabb pedig a Rotschild-zsiráfok csapatának hímje, a 4,3 méter magas Kibo lett.

Újdonságok az állatkertben

Magyarország legnagyobb tevecsapata a Veszprémi Állatkertben található.

Új oroszlánkifutót építettek, javult a Gulya-dombi területen a dromedárok és az afrikai watusi marhák elhelyezése, a gyerekek új állatsimogatót kaptak, és megépült egy Afrika-szavanna kilátó is.

Létrehoztak egy közel egyhektáros Afrika-szavanna játszóteret.

Az állatkert fejes-völgyi területén három állat-bemutatóhely rekonstrukciója valósulhatott meg. Megépült az új medvekifutó és -ház, ahol a fekete medvék tekinthetők meg különböző pontokról és magasságokból, illetve két további kifutó is megújult. Ennek köszönhetően új állatfajjal, rénszarvasokkal bővült az állatállomány, illetve a guanakócsapat is a megújult kifutók egyikébe költözhetett.Tartomány:Veszprém
Település:Veszprém
Cím:Veszprémi Állatkert
GPS: 47° 5′ 33.87444″, 17° 53′ 38.4508″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward