» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Balaton

Tihanyi Levendula Fesztivál

2024. június 14.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Levendula Hetek Tihanyban. A minden évben, június végéig tartó rendezvény látogatóit "szedd magad" levendulaszürettel, zenei és családi programokkal, valamint vezetett túrákkal várják.


A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának.

Tihanyba 1924-ben Bittera Gyula telepített levendulát az apátságtól bérelt 20 hektáros területen, amely idővel "100 hektárossá nőtte ki magát", és sokkal jobb minőségű olajat adott, mint a francia ültetvények, így ezt a terméket a második világháború előtt a New York-i árutőzsdén is jegyezték.

A Levendula Hetek egyik legnépszerűbb programja a Levendula Szedd magad! akció a tihanyi bekötőút melletti ültetvényen, amely a virágzástól függően legkésőbb július elejéig tart.

A levendulát a gyógyászattól a gasztronómiáig széles körben hasznosítják, az ezeket bemutató tihanyi programok pedig élményekkel gazdagítják az érdeklődőket.

Időpont: 2024. június 14-től

A Levendula Heteket először 2005 júniusában, egynapos fesztiválként rendezték meg, a családok körében is rendkívül népszerű - a tihanyi bekötőút melletti ültetvényen zajló hagyományos Levendula Szedd magad! akció mellett - irodalmi estekkel, túrákkal, gasztronómiai élményekkel is várja az érdeklődőket.

A turisták látványlepárláson vehetnek részt a látogatóközpontban, és egyebek mellett szakvezetett túrákon csodálhatják meg Bittera Gyula ültetvényét.

Helyszín: Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)
Ár: Kisebb aratótáska: 2000 Ft/db, nagyobb aratótáska: 3000 Ft/db
Találkozó ideje: 2024. június 14-től a virágzástól függően
Időtartam: naponta 9.00-19.00 óra
A levendula kizárólag az előzetesen megvásárolt aratótáskába szedhető, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz stb.) használata nem megengedett. A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb költsége.


Tartomány:Veszprém
Település:Tihany
GPS: 46° 54′ 44.02512″, 17° 53′ 30.32664″
Időpont:2024. június 14.
Honlap: https://www.bfnp.hu/hu/program/levendula-szedd-magad-2023

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward