» Horvátország

» Horvátország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A Szlavóniában - Horvátország Magyarországgal, Szerbiával és Boszniával határos, négyszögletes keleti régiójában - található Papuk természetvédelmi park erdős hegycsúcsai egykor a Pannon-tenger szigetét képezték, ma pedig az Alpoktól a Kárpátokig terjedő hatalmas pannon síkság közepén fekszenek.

A Jankovac erdőparkban tanösvények kanyarognak évszázados bükkösökön keresztül, fából készült magasított sétányokon, tavak mellett és a 35 méter magas Skakavac-vízesés felé.

A Jankovac látogatóközpontban kenukat bérelhetünk, amelyekkel a Jankovac tavon evezhetünk, vagy kerékpárokat, amelyekkel végigroboghatunk a park túra- és kerékpárútjain. Kerékpárokat a park déli szélén fekvő Velika faluban található főpénztárban is lehet vásárolni.

Jankovactól délre található a Duboka Adrenalin Park, ahol kötélpálya és mászóutak várják a gyerekeket és felnőtteket.

A park északkeleti szélén, Orahovica falu felé, ahol a középkori Ružica vár romjai a Hercegovac-tó kékeszöld vize fölé magasodnak, vízparti kilátás nyílik. A fürdőzéshez az ember alkotta Orahovačko-tó nyújt lehetőséget, ahol játszótér és kerékpárpark is található.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward