» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol

Nationalparkregion Hohe Tauern Osttirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A régió egy szinte végtelen kirándulóhely több mint 50 alpesi menedékházával és rengeteg - köztük a Großglockner és a Großvenediger - 3000 méteres hegycsúcs látványával.


A régió települései: Matrei in Osttirol, Kals am Großglockner, Virgen, Prägraten am Großvenediger

Matrei in Osttirol (975 m)

Felbertauern-út mellett fekvő városka Kelet-Tirol egyik fontos idegenforgalmi központja. Matreit Ausztria két legnagyobb hegyének meseszerű kulisszája és a Hohe Tauern Nemzeti Park érintetlen tája öleli körbe. A két hegy, a Großglockner és a Großvenediger impozánsan tornyosul a város fölé.

Matreier Goldried Bergbahnen

Schwimmbad Matrei

Solarfűtésű (22-25 fokos) 25 méteres medence, medence úszni nem tudóknak csúszdával, gyermekmedence, gyönyörű környezet, hatalmas (20.000 m2) napozópark, büfé, kerthelyiség, foci és strandröplabda pálya, asztalitenisz. Nyitva: május végétől augusztus végéig.

Großglockner Resort Kals- Matrei sícentrum egyik alapállomása. Télen az Alpok egyik leghóbiztosabb területe, messze a turisták tömegeitől. Összesen 17 lift szállítja a síelőket a 2.400 m-es magasságba, ahonnan lélegzetelállítóan szép látvány nyílik a környező hegyekre.

Kals am Großglockner (1324 m)

Neve az alpinisták körében fogalom, a Großglocknerre indulók támaszpontja. Kals környékén 250 kilométer kitűnően jelzett és kitáblázott turistaút található 3000 m magasságban.

Dabaklamm - Dorfersee

Kals/Burg -tól (1.500 m) vezet a vad-romantikus, lezúduló hegyi patakokkal, vízesésekkel teli Dorfertal a Dorfersee nevű hegyi tóhoz. Első szakasza a látványos vízeséssel kezdődő szurdok, a Dabaklamm, mely az út közepe táján kiszélesedik, és zöldellő Almokon keresztül jutunk el végül a Dorferseehez.

kalsi felvonókkal (Kalser Bergbahnen) 2305 méter magasságba lehet feljutni. Közvetlenül a felvonó "Blauspitz" végállomásánál kezdődik az ideális családi kirándulóút, az "Europa-Panorama-Weg", számtalan érdekes növénnyel, virággal az út szélén, és lenyűgöző kilátással a több mint hatvan 3000 méteres hegycsúcsra. Az út emelkedése a Bergstation Blauspitz és a Kals-Matreier-Törl közötti max. 9%.

Hegyi utak:

A Kalser Glocknerstrasse az egyik legismertebb panorámaút Kelet-Tirolban (1.325m - 2.000m), kedvelt kiindulópontja számos túrának a környéken. Utolsó, fizetős szakasza a Lucknerhaushoz vezet, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Grossglocknerre.

A Moaalmstraße Kals/Burg -tól vezet a Moaalm-ra (1.793m).

Télen a Großglockner Resort Kals-Matrei sícentrum egyik alapállomása.

Prägraten am Großvenediger (1312 m)

Venedigergruppe csúcsaira irányuló hegymászótúrák alapállomása. Faluba érve balról a házakig lehúzódó sötét erdőket, jobbról meredek réteket, felettük szikrázó gleccsereket látunk.

Vízimalom. A régi fa-építmény a bővizű Dorfer Bach torkolatánál található, Prägratenhez tartozó Hinterbichl településnél.

Umbalfälle (Umbal-vízesések). Az Isel vízesés-sorozata Hinterbichlből Strödenen és Islitzer Almon (1513 m) keresztül közelíthető meg. A vízesések a Krimml vízesés után Ausztriában a másodikak a rangsorban.
1976 augusztusában adták át az Umbal vízesések tanösvényét a Wasserschaupfad-ot. Azóta már Európa szerte híres és kedvelt kirándulóhely, ahol közelről csodálhatjuk meg a a víz természetformáló erejét. A Wasserschaupfad a Pebellalm-nál ill. Islitzer Alm-nál kezdődik, és kb. félórás sétával érhető el Strödenből parkolótól.

Virgen (1194 m)

"Kelet-Tirol Meránja" megtisztelő név birtokosa, melyet száraz, napfényes, szélvédett, enyhe klímájának köszönhet.

Rabenstein-várromok. A Görz grófok XIII. századi várának maradványai a falu felett, északon. Kápolnájában kora gótikus freskótöredékek láthatók.

Freizeitarena Virgen. Solarfűtésű 50 m sportmedence. Vízicsúszda, ugráló terület 1 méteres trambulinnal és 3 méteres ugrótoronnyal, nagy napozóterület, gyermekjátszótér, strandröplabda pálya. Két műfüves teniszpálya (külön kell fizetni). Étterem széles étel- és italválasztékkal.Tartomány:Tirol
Cím:9971 Matrei in Osttirol
GPS: 47° 0′ 1.4166″, 12° 32′ 20.35824″
Honlap: http://www.osttirol-nationalpark.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward