» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hallstatti-tó meredek hegyormok lábainál, festői környezetben fekszik. A tó partján kerékpározva érdemes időt szakítani egy sétára Hallstatt bájos óvárosában.


A Hallstatti-tó legmélyebb pontja 125 méter, így a víz nyáron sem túl meleg, de kristálytiszta víz sokakat csábít úszásra.

Kerékpárral a tó körül

A keleti parti kerékpárút Untersee településről indul, de Oberseeben és Obertraunban is becsatlakozhatunk. Állandó kísérőnkkel, a bárányfelhőket tükröző víztükörrel kerekezünk a tarka virágosládáktól pompázó ősi faházak és az égerliget mellett, ahonnan hűs, föld- és erdőillatú levegő árad a kerékpárút felé. A tóparton újra és újra kényelmes padok várják a pihenni vágyókat. Amíg a kerekezők pihennek, pisztrángokat is láthatnak a kristálytiszta tóban.

Hallstattban érdemes hosszabb pihenőt tartani, hogy korzózzunk a történelmi utcákon, és hogy a világörökség múzeumában elmerüljünk a sóról elhíresült város történelmében.

A látogatók a hallstatti tóparti kerékpárúton kerekeznek vissza a kiindulási pontra. Az út egy részét hajóval is le lehet rövidíteni Steeg (Bad Gosiern) felé.

Sétahajózás a Hallstätterseen

Még több Hallstatt (részletek)Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt
GPS: 47° 33′ 26.43311″, 13° 38′ 49.13588″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward