» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wolfgangsee a császári korra emlékeztető, különleges hangulatú nyári felfrissülést kínál. St. Wolfgang világhírű üdülőhely.


Salzburg tartomány legnagyobb tava a 11 kilométer hosszú Wolfgangsee. A csodás természeti környezetéről híres Salzkammergut kellős közepén fekvő tó természetes medenceként funkcionál és lélegzetelállító kilátással ajándékozza meg a fürdőzőket. Aki aktív élményekre vágyna, az kipróbálhatja a búvárkodást (a tó mélysége bizonyos helyeken eléri a 114 métert), vitorlázhat, szörfözhet vagy motorcsónak vontatta gumigyűrűn lovagolhatja meg a hullámokat.

A salzburgi részen található a Wolfgangsee partján a St. Gilgen és a Strobl üdülőparadicsom számos szállodával és kempinggel.

FÜRDÉS

A tó körül összesen 15 szabadstrand várja az úszni, pancsolni, napozni és pihenni vágyókat. A kristálytiszta vizű tó nyáron átlagosan 24 fokra melegszik fel.

Strobl-Wasbad: nagyméretű strandfürdő sekélyen lefutó parttal, ideális gyerekeknek, játszótér, kioszk

Uszoda St. Gilgenben

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

Schafberg nosztalgia fogaskerekű vasút, St. Wolfgang. A kisvonatból káprázatos kilátás nyílik a térségre, a tóra és az azt övező településekre. (részletek)

Zwölferhorn felvonó, St. Gilgen. 1.500 méter magasba juthatnak a kirándulók. Gyönyörű a panoráma! Túrázási lehetőség: panoráma körút a hegyen vagy túraút a völgybe. Üzemidő: áprilisban 9:15-16:00, májusban és szeptemberben 9:00-17:30, júniustól augusztusig 9:00-18:00, októberben 9:00-16:30. Viteldíj: hegy- és völgymenet 20 euró/felnőtt és 14,50 euró/gyerek (www.12erhorn.at)

Postalmstraße: az út Ausztria legnagyobb fennsíkján, ill. Európa második legnagyobb összefüggő alpesi legelővidékén vezet. Díjköteles.

KIRÁNDULÁS A TAVON

sétahajózás a Wolfgangseen (részletek)

KALAND

Dorf der Tiere/Állatfalu. A kisállatkert nagy élmény a gyerekeknek. Az állatokat -nyuszi, póni, csacsi, láma, kacsa, liba, malac, törpekecske - szabad simogatni, etetni, kézbe venni. Az állatkert mellett egy kisebb kalandpark is várja a gyerekeket játszótérrel, pedálos autóval. A gyerekek résztvehetnek egy kincskereső kalandban is. Étterem. Nyitva: március-október 9:30-19:00. Belépő 3 euró/fő.(5342 Abersee - Gschwand 44, www.dorfdertiere.at.)

nyári szánkópálya, Strobl-Gschwendt (részletek)

vadaspark és hegymászókert Kleefeld, Strobl

EGYÉB LÁTNIVALÓK

Abarena: modell kiállítás (részletek)

Mozart-ház, St. Gilgen. Mozart édesanyjának a szülőháza. Itt élt Mozart lánytersvére, Nannerl is. (Ischlerstrasse 15.)

kirándulás a Schwarzensee-hez, St. Wolfgang

Mozart-golyó készítő tanfolyam St. Gilgenben, Konditorei Dallmann (Mozartplatz 2a. Www.dallmann.at)

St. Gilgen: itt forgatták a Muzsika hangja egy részét.

HörArt-Musik Instrumente Museum der Völker, St. Gilgen (részletek)

Tartomány:Salzburg
Település:St. Wolfgang
Cím:5360 St. Wolfgang
GPS: 47° 45′ 55.97536″, 13° 21′ 51.51694″
Honlap: http://www.wolfgangsee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward