» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Traunsee 191 méteres mélységével Ausztria legmélyebb tava. Vízminősége kiváló, átlaghőmérséklete augusztusban 20 fok körül alakul.


A Traunstein (1691 m) lábánál fekvő Traunseenek a rómaiak a "Boldog tó" ("lacus felix") nevet adták. A Traunsee markáns hegyek közt helyezkedik el és éppen emiatt csak néhány helyről megközelíthető.

A tó környékén nagyszerű túrautak, hegyi kerékpáros terepek, vízisport és kirándulási lehetőségek kínálkoznak. Az idelátogatók szívesen töltik szabadidejüket vitorlázással, (kite-) szörfözéssel, búvárkodással és vízisízéssel, ezenkívül nyaranta a hajóközlekedés is élénk a tavon. A parti sétautak mellett a Traunsee közvetlen közelében és a régió távolabbi részein nordic-walking útvonalak és alpesi túrautak is találhatók. A tó körül kastélyok, kolostorok és bájos kisvárosok - Altmünster, Traunkirchen, Ebensee, Pinsdorf és Gschwandt - sorakoznak.

Települései: Altmünster, Ebensee , Gmunden, Traunkirchen, Pinsdorf, Gschwandt bei Gmunden és Laakirchen.

GMUNDEN

A Traunsee északi partján festői helyen fekvő Gmunden minden évben sok vendéget vonz a felső-ausztriai Salzkammergutba. A fürdőváros mindenekelőtt álomszerű fekvésének és híres kerámiagyárának köszönheti népszerűségét. Jó 350 éve gyártanak itt kerámiát, és a gmundeni zöld lángos edények számos osztrák háztartásban megtalálhatók. A tóparti sétány csodálatos hely a sétához, és amikor a régi "Gisela" nevű evezőlapátos gőzhajó innen indul és kihajózik a kékesen csillogó tóra, az idill tökéletes.

FÜRDÉS

Gmunden-Strandbad: festőien szép tóparti natúr strand fűtött szabadmedencével, gyerekmedence csúszdával, büfé (Gmunden, Dr. Thomasstr. 13)

Fedett uszoda, Ebensee

A világ legnagyobb folyami hulláma. Akár tíz méter szélesek és másfél méter magasak is lehetnek azok a hullámok, amelyeken a szörfösök egész évben tökéletesíthetik fordulataikat Ebensee-ben. A világszerte egyedülálló létesítmény a legmagasabb szintű szörfözési élményt kínálja Ausztria szívében.

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

Seilbahn Gmunden. Hegyállomás: Grünberg 1.004 m, kedvelt kirándulóterület. Tanösvény a Laudachsee-hez. (részletek. Bobpálya a hegyen (részletek)

Feuerkogel-drótkötélpálya, Ebensee (részletek)

TÚRA

Kirándulás a Langbathseehez és Offenseehez, Ebensee

"Élet Traunseen egykor és ma" témaút, Altmünster. 14 állomás, 6 km. A témaútról a helyi turistairodában leírást kérhetünk, a gyerekek pedig rejtvényes- és kifestő füzetet kapnak. Ha helyesen oldják meg, a turistairodában megajándékozzák őket.

Túra a Kaltenbachwildnisen keresztül, Gmunden. 6 éves kortól. 4 km, 2 óra.

MÚZEUM

Felsőausztriai Tartományi Kiállítás: Egger-ház és Neukirchen tájház, Altmünster

Oldtimer-múzeum "Keréktől kocsiig", Altmünster

Salzkammergut Természeti Múzeum, Ebensee (részletek)

Zeitgeschichte Museum, Ebensee (részletek)

Meisseni porcelán-múzeum, Weyer kastély, Gmunden

K-Hof Kammerhof múzeumok, Gmunden. Gótikus kincstárépület. Ma városi múzeum. (Kammerhofgasse 8.)

Gmundeni Kerámiamanufaktúra. Gmunden a 16. század óta az osztrák kerámia-gyártás központja. A gyárban ma is a hagyományos, régi módszerek alapján, kézzel készítik a kerámiákat. (Gmunden, Keramikstrasse 24.)

Schloss Orth -Gmunden jelképe, Gmunden

Salzkammergut állatvilág-múzeuma, Pinsdorf

Kerékpármúzeum, Altmünster

ÁLLATKERT

Hochkreut vadaspark Panorámamúzeummal. 960 m magasban található vadasparkban több tanösvényen tehetünk kirándulásokat: madárhang tanösvény, béka tanösvény és gomba tanösvény. Játszótér.

EGYÉB LÁTNIVALÓK

Gassl cseppkőbarlang, Ebensee. 1918-ban fedezték fel, 1933 óta látogatható. A második világháborúban először az SS, majd az amerikai hadsereg támaszpontja volt.

Sétahajózás, Gmunden (részletek)

Traunseebahn kisvasútTartomány:Oberösterreich
Település:Gmunden
Cím:4810 Gmunden
GPS: 47° 55′ 6.204″, 13° 47′ 57.588″
Honlap: http://www.traunsee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward