» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A középkori városnak egy hatalmas 11. századi erődje van. Cesare és Lucrezia Borgia szülőhelye.


Rómától mindössze 50 kilométerre található Subiaco, a római Aniene-völgy dobogó szíve, az ősi mesterségek, a történelem és a természet kincsesbányája.

Ez a középkori kisváros, az Aniene-völgy lüktető szíve, a Monti Simbruini Regionális Természeti Parkba ágyazva, a szerzetesség és a nyomdászat bölcsője. Útvonalunk első állomása a Rocca dei Borgia, a város történelmi központjának legfontosabb és legimpozánsabb épülete. Az erődítményt a 11. században építették, hogy szerzetesi uralmat alapítsanak a subiacoi vár felett. Az erődítményt erődítményekkel, várbörtönökkel és hatalmas toronnyal látták el, és egy kis templom is található benne, amelyet Szent Tamás apostolnak szenteltek.

Cesare és Lucrezia Borgia szülőhelye

Rodrigo Borgia bíboros 1476-ban átalakíttatta az erődöt, megemelve az erődített tornyot, és itt született a bíboros két híres gyermeke, Lucrezia Borgia és testvére, Cesare. Ma is számos nagy történelmi és művészeti értékű alkotást őriz, az erődben pedig a MACS - Museo delle Attività Cartarie e della Stampa (Papír- és Nyomtatási Tevékenységek Múzeuma) látogatható, amely az írásbeli kommunikáció és annak médiumainak történetébe kalauzol el bennünket.

Néró császár által épített villa

Néró császár Kr. u. 60-ban építtette császári villáját Subiacóban. Ez a fényűző nyári rezidencia 75 hektáros területen terült el, és a császár a forró nyári hónapokban itt húzta meg magát, vízesések, vízjátékok és barlangok között. Ma a Via Sublacense oldalában a villa néhány maradványa látható, köztük egy ciszterna és számos helyiség, amelyek fürdők voltak, és téglából és rácsszerkezetből épültek. Az ókori Borgo degli Opifici negyed a város stratégiai fontosságú részén, a Piazza Sant'Andrea tér - ahol nemcsak az azonos nevű bazilika, hanem a városháza is található - és a Piazza Benedetto Tozzi között helyezkedik el. A Borgo dei Cartai papírkészítő negyed egy olyan múzeum, amely a didaktikus élvezetet a papír tárgyak előállításával ötvözi.

Rafting, síelés, snowboardozás és polenta!

Subiaco mészkősziklái a hegymászók és túrázók kedvelt célpontjai. Az Aniene-völgyben az egyik legjobb ökológiai élményt a smaragdzöld folyó sodrásán sikló, tízüléses, gumicsónak-szerű dingivel lehet átélni. És időnként megállhatsz, hogy megmártózz a tiszta vízben. A síelők és snowboardosok számára a Monna dell'Orso létesítményei minden szintnek tökéletesek, a gyerekektől a profikig, és több pályája kék, piros és fekete pályákra oszlik.

A Subiaco Sublacensis polenta, az Észak-Olaszországban található polenta-keverékkel ellentétben, vékony és puha, gazdag paradicsomszósszal és hússal, általában szaftos sertésbordával van tálalva.Tartomány:Lazio
Cím:Subiaco
GPS: 41° 55′ 36.17508″, 13° 5′ 39.95412″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward