» Olaszország

» Olaszország » Campania


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Méreteivel, pompájával és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában.


A hatalmas palotát Nápoly Bourbon uralkodói építették, válaszolva Versailles pompájára. 1996 óta a Világörökség része.

A kastély a Bourbonok koronájának gyöngye volt. A palotát Luigi Vanvitelli tervei alapján kezdték el építeni 1752. január 20-án VIII. Károly parancsára. A 18. század legnagyobb európai építkezése volt, amely 1780-ban fejeződött be I. Ferdinánd uralkodása alatt. Az eredmény egy grandiózus épületkomplexum lett 1200 helyiséggel, 1790 ablakkal.

Miután 1860-ban Két Szicília Királysága egyesült az Olasz Királysággal a palotát csak alkalmanként használták. 1919-ben III. Viktor Emánuel király az olasz népnek adományozta. A második világháborúban jelentős károkat szenvedett. A restaurálási munkálatokkal 1958 körül készültek el. Ekkor nyílt meg a múzeum, amely magában foglalja a királyi lakosztályokat, az udvari színházat és a kerteket.

A park a kastélyhoz hasonlóan nagyszabású. Vanvitelli szemléletében a kertnek a palotához hasonló mély benyomást kell keltenie a látogatóban. A park kialakítása előtt mélyrehatóan tanulmányozta a francia, holland és német parképítészetet, ugyanakkor nagyon jól ismerte Versailles és Fontainebleau kertjeit. A központi sugárút mentén szökőkutak és medencék sora található, melyeket egy mesterségesen kialakított vízesés táplál vízzel. A palotától a vízesésig öt nagy szökőkút található.

A palota népszerű a rendezők körében, hiszen feltűnt a Mission: Impossible III-ban, és a két legutolsó Star Wars filmben, mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonokban.Tartomány:Campania
Cím:Reggia di Caserta
GPS: 41° 4′ 23.36736″, 14° 19′ 37.57382″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward