» Olaszország

» Olaszország » Piemonte


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sokak szerint a Lago Maggiore-tóban fekvő Isola Bella az egyik legelbűvölőbb pontja Olaszországnak.


Isola Bella 10 teraszból álló kert szökőkutakkal, grottával, angyalokat és isteneket ábrázoló szobrokkal, egzotikus fákkal és bokrokkal.

1632-ig a sziget egészen másként nézett ki. A sziklák kopárságát apró halászkunyhók és egy plébániatemplom törték meg, mai fényűző arculatának akkoriban nyoma sem volt. Ez az év azonban fordulópontot hozott a sziget életében, mivel a hatalmas Borromeo-család egyik tagja, III. Carlo Borromeo itt fogott hozzá palotája felépíttetéséhez, melyet feleségének, a sziget névadójának, Isabellának szánt. Így épült fel a monumentális barokk palota, melynek fő ékességei, a valószerűtlenül szép kertek egy egész korszak jelképeivé váltak.

Nemcsak kívül, de a palota belsejében is számtalan látnivaló akad, többek közt felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, szőnyegek, bútorok, szobrok, festmények. A palotát különleges elképzelés szerint tervezték meg.

Azt a hatást akarták elérni, mintha az épület vitorlásként suhanna a Lago di Maggiore vizén.

A palotában láthatjuk azt a hálószobát is, ahol Napoleon és Josephine 1797-ben aludt.

A palota különleges része a kupolás Bálterem és a Zeneterem, melyekben barlangszerű részeket alakítottak ki, falaikon és a mennyezeteken teleszórva kagylókkal és kavicsokkal. A termek a nyári forróságban kellemes hűst adnak. Bennük értékes hangszereket láthatunk.

A botanikus kert kialakítása még a 19. században is folytatódott, az utolsó simításokat - a fákkal övezett móló és a Nagy Terem építését - a család egyik leszármazottja 50-60 évvel ezelőtt végeztette el. A kert tele van egzotikus növényekkel, a pávák, papagájok és fácánok szabadon mozognak a szobrok és szökőkutak közt, egy trópusi ország varázsával ajándékozva meg a látogatót. Az olasz stílusú, lépcsőzetes kertben tíz teraszt építettek mintegy 32 m magasságban. A látványt a citrom- és narancsfák, cédrusok, babérfák, magnóliák, parafa-tölgyek, szentjánoskenyérfák, kaméliák, leánderek zöldje és színpompás kavalkádja teszi felejthetetlenné.

A palota március végétől október végéig látogatható. Stresából, Aronaból, Pallanzaból, Locarnoból és Lavenoból is rendszeresen indulnak hajók a szigetre.

Lago Maggiore (részletek)Tartomány:Piemonte
Cím:Lago Maggiore
GPS: 45° 53′ 43.62212″, 8° 31′ 36.46682″
Honlap: http://www.isoleborromee.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward