» Horvátország

» Horvátország » Zadar » Dalmácia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az érintetlen természet kivételes szépségének köszönhetően a horvát területeket választották a Karl May német író regényei alapján készült legendás Winnetou filmek forgatására.


Az egykori NDK-s Winnetou-filmek nagy részét az 1960-as években Horvátországban forgatták a Jadranfilm és a híres színész, Gojko Mitic közreműködésével.

Paklenica NP, Plitvicei-tavak NP, Krka NP, Modrič-Rovanjska, Jasenice, Zrmanja-folyó kanyonja, Tulove grede, Prezid átkelő, Raštević, Varjú-tó, Omiš – Cetina-folyó, Grobniki mező, Platak - ezek a csodálatos területek „játszották” a filmekben az amerikai Vadnyugatot.

A berlini Rialto Film és a zágrábi Jadran Film kooprodukciójában itt forgattak 11 filmet 1962 és 1968 között Winnetouról, akinek a szelleme még mindig él ezen a vidéken.

Összesen 7 filmet forgattak nagyrészt a Paklenica területén a dél-velebiti Prezid átkelőig.

A Paklenica Nemzeti Parkban forgatták négy rész jeleneteit: Az Ezüst-tó kincse (1962), A Sólyom nyomában (1964), Old Surehand (1965), valamint Winnetou és Shatterhand a Holtak völgyében (1968).
Három film jeleneteit forgatták Modričban – Rovanjskában, Jasenicében, a Zrmanja folyón, Tulova gredánál és a Prezid átkelőn: Winnetou I (1963), Winnetou III (1965), valamint Winnetou és az apacsok (1966).

Minden filmes stáb az akkori Motel Paklenicában szállt meg, kivéve az utolsó stábot, mely 1968-ban az akkor megnyitott Hotel Alanban szállt meg.


Tartomány:Zadar
Település:Paklenica
GPS: 44° 17′ 31.99956″, 15° 26′ 38.41656″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward