» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána

Galleria dell'Accademia: Michelangelo Dávid szobra


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Galleria dell’Accademia látogatóit a leghíresebb reneszánsz szobor csábítja: Michelangelo Dávid című alkotása.Michelangelo Dávidját 1501-ben az Opera del Duomo, a dóm fenntartásáért felelős testület rendelte meg. Témáját azért választották, mert párhuzamos volt a város aktuális történéseivel: felidézte Firenze felszabadulását a Medici-uralom alól, illetve a város ügyességét, amivel még az erősebb ellenségnek is ellenállt.

Michelangelo teljesítménye figyelemre méltó, hiszen egyetlen márványdarabból faragta ki a szobrot holott a márványtábla vékony és hibás volt. Számos művésznek, köztük Leonardo da Vincinek semmit sem sikerült kihozni a sérültnek ítélt kőtömbből. Michelangelo három év alatt készült el a művel.

A galériát Pietro Leopoldo, Lorraine főhercege alapította. Az eredetileg a szépművészeti akadémia diákjai számára készült, művészeti gyűjteménynek helyet adó épületet a 19. században átalakították.

Michelangelo szobrai mellett számos más művészeti alkotás megtalálható a múzeumban. Ilyenek például a 13-19. század közötti firenzei mesterek festményei, az orosz ikonok, illetve az új részlegben olyan régi hangszerek, amelyek egykor a Medici és a Lorraine családhoz tartoztak. A késő gótikus festészet legnagyobb gyűjteménye is megtalálható a múzeumban.

Belépőjegy:
Felnőtt: 6,50 euró.
18-25 év közötti Európai Uniós állampolgároknak: 3,25 euró. 18 év alatti, valamint 65 év feletti Europai Uniós állampolgároknak ingyenes.

Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Firenze, Via Ricasoli 60.
GPS: 43° 46′ 36.51488″, 11° 15′ 31.41403″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó